Identiteten i eksil - en undersøgelse af flygtninges identitetsstrategier i en tvungen tilværelse i Danmark

Christina Schelde Madsen, Anna Louise Dølpher & Soffie Zandra Greve

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

I dette projekt undersøger vi, hvilke strategier der kan anvendes af flygtninge for at opretholde en kontinuitet i identiteten i forbindelse med en dislokation, samt hvilken betydning fortiden inden flugten har for følelsen af tab og vinding i nutiden i Danmark. Dette undersøger vi gennem en række teorier inden for feltet erindringsstudier samt perspektiver på spørgsmålet om identitet. I projektet kommer vi frem til, at materielle genstande og praksisser kan agere midler til erindring af en velkendt og for mange savnet tid og dermed agere overgangsobjekter i faciliterende miljøer. Vi kommer slutteligt frem til, at følelsen af tab og vinding afhænger af de forhold, man flygtede fra, samt om det opleves som muligt at integrere fortiden i nutiden.

UddannelserKultur- og Sprogmødestudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor el. kandidat
SprogDansk
Udgivelsesdato23 maj 2016