Hvor sikker er asymmetrisk kryptering?

Tomas Rasmussen

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Dette projekt har til formål at undersøge sikkerheden omkring brugen af asymmetrisk kryptering, hvor vi vil undersøge sikkerheden ved RSA, som er en af de mest benyttede asymmetrisk krypteringsalgoritmer, eller som det hedder i lægmandssprog: ”offentlig nøgle systemer”. Projektet omhandler de problematikker der fremkommer, hvis muligheden for at bryde den nuværende RSA standard skulle komme indenfor rækkevidde; med fokus på Wassenaar aftalen fra 1999, som sætter en standard for hvor sikker kryptering man må bruge. I projektet indgår der en gennemgang af de angreb der er på asymmetrisk kryptering, og derudover er der programkode der illustrerer et angreb på RSA, med tilhørende estimering af hvor lang tid der vil gå, før RSA kan brydes af grupper der har langt mindre ressourcer til rådighed end diverse regeringsinstitutioner. I projektet konkluderes der, at der ikke vil gå mere end højst 5 år før RSA, med den nuværende standard kan brydes af mindre grupper; og at der i høj grad er brug for en justering af den gældende standard.

UddannelserBasis - Naturvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato1 jan. 2004