HRM i en krisetid: Den udvidede HR rolles muligheder for at styrke en virksomhed i den økonomiske krise

Charlotte Lumbye & David Kirkegaard Jespersen

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Formålet med dette projekt var, at undersøge hvordan HRM kan medvirke til, at en virksomhed kommer styrket ud af den økonomiske krise. Teori omkring forandringsprocesser, ledelse og lederskab samt strategisk HRM og HR strategi, danner baggrund for analysen af en række områder, hvor HRM kan medvirke til at styrke en virksomhed. Projektet konkluderer, at enhver virksomhed styr i en unik situation med en unik kontekst, hvorfor man ikke kan give entydige og generelle svar på ovenstående. Til gengæld kan refleksionen på en række områder være første skridt mod positiv forandring. Omstillingsparathed og godt lederskab skal præge hele virksomheden for succesfuld gennemførelse af forandringer, og virksomhedens strategi og HR strategien skal stemme overens.

UddannelserVirksomhedsstudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor el. kandidat
SprogDansk
Udgivelsesdato25 maj 2009