Her kommer individet - en smafundskritisk undersøgelse med udgangspunkt i Niels Brocks Elitegymnasium

Marieke Johanna Klauder, Tanja Lindquist Olsen, Samia Lea Birchholdt, Soltauw Larsen, Maria Nastasja & Lasse Munkholm Jensen

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Projektet omhandler det nyoprettede Elitegymnasium på Niels Brock, der giver faglig stærke elever mulighed for at læse 6 A-fag i stedet for 4. Vi undersøger indledende den samfundsmæssige kontekst af dette i den danske velfærdsstat hidtil ukendte fænomen ved at bruge Anthony Giddens og Ulrich Becks individualiseringsteorier. Næste skridt i projektet er at vi tager udgangspunkt i Axel Honneths anerkendelsesteori og elevernes egne udtalelser for at analysere de individuelle vilkår og muligheder for selvrealisering ved at være elev på Elitegymnasiet. Konkluderende undersøger vi, hvad konsekvenserne af Elitegymnasiet og udviklingen, den er en del af, er for individet og for samfundets sammenhængskraft.

UddannelserSocialvidenskab, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor el. kandidat
SprogDansk