Health related reasoning behind risky sexual behavior in RUC students

Izabela Majchrzak & Anna Wedfall Petersen

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Projektet fokuser på sundhedsrelaterede ræsonnementeter bag risikabel seksuel adfærd i studerende på Roskilde universitetscenter ved at kigge på konceptet gennem det teoretiske perspektiv af health belief modellen. Research resultaternes mål er at få indsigt i seksuel sikkerhed og den måde det spiller ind i sundhedsfremme i Danmark. En analyse er udført på baggrund af semistrukturerede interviews hvorpå det teoretiske koncepter er påført. Det viser at ræsonnementer, selvom de ikke er oprindeligt sundhedsrelaterede, stadig resultere i sundhedsrelaterede adfærd. Det viser lav alvorlighed og tilbøjelighed i reference til at få en kønssygdom, men der opdages mere alvor angående truslen om uønskede graviditeter, hvilket er kritisk når der designes kampagner for sundhedsfremmende strategier i relation til seksuel sundhed.

UddannelserPsykologi, (Bachelor/kandidatuddannelse) KandidatSundhedsfremme og Sundhedsstrategier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Kandidat
SprogEngelsk
Udgivelsesdato17 dec. 2018