Forståelser af innovation og samarbejde i Københavns Kommune

Mads Simoni, Lasse Ingstrup Eg, Jonas Faarbæk Jensen & Joakim Markworth

Studenteropgave: Fagmodulprojekt

Abstrakt

Innovation er blevet et centralt tema i den offentlig kontekst. Dette projekt Forståelser af innovation og samarbejde i Københavns Kommune undersøger hvad forskellige forståelser for innovation betyder for samarbejdet i Københavns Kommune. Der tages udgangspunkt i Socialforvaltningen og Sundhed- og Omsorgsforvaltningen, samt Innovationshuset der som ekstern innovationsafdeling skal være en del af innovationsudviklingen i Københavns Kommune. Undersøgelsen anlægger et socialkonstruktivistisk fokus og finder frem til at Innovationshuset og de to forvaltninger arbejder under nogle komplekse politiske rammer, hvilket har indflydelse på den måde de forstår innovation. Disse forståelser afspejles i deres tilgang til arbejdet med innovation. De tilgange som der arbejdes med innovation ud fra diskuteres ud fra tre karakteristika af Sensemaking hvorfor vi kommer frem til, hvordan der kan skabes mening med samarbejdet mellem forvaltningerne og en ekstern innovationsafdeling, Innovationshuset. Undersøgelsen skabes ud fra teori om velfærdsinnovation og innovationsteori og bygger på fire interviews og en desk research.

UddannelserVirksomhedsstudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Kandidat
SprogDansk