Fælleskaber for alle! En governmentality analyse af civilsamfundets fællesskaber som styringsfelt

Klavs Serup Rasmussen

Studenteropgave: Masterprojekt

Abstrakt

En governmentality undersøgelse af, hvordan der optræder statslig styring af ’fællesskaber’ gennem en governmentality analyse, der er centreret omkring regeringens Civilsamfundsstrategi fra oktober 2017. Konkret undersøges, hvordan den statslige styring af ’fællesskaber’ optræder i forhold til deltagelse i frivilligt arbejde og rammerne for dette. Undersøgelsen finder statslige styring, der søger at skabe social inklusion som alternativ til det socialfaglige arbejde, ved at etablere ’frivillige fællesskaber’ som et nyt hybridt praksisregime, der eksisterer uafhængigt af en institutionel forankring i civilsamfundet, men som har frivillighed som centrale element.

UddannelserMaster i Socialt Entreprenørskab (MSE), (Masteruddannelse) Master
SprogDansk