Europarådets beskyttelse af menneskerettigheder - et system i krise?

Terkel Borg, Jakob Harbo Andersen, Magnus Paulsen Hansen & Majbritt Bøge Ronald Larsen

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Dette projekt undersøger den danske debat omkring den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som blev startet af professor Mads Bryde Andersen i marts 2005, og dens sammenhæng med de normative strukturer, der påvirker Domstolen. Ved hjælp af kvalitative interviews foretaget i Strasbourg og Danmark, forsøger projektet at identificere de diskurser, som dominerer debatten og placerer dem i en bredere samfundsmæssig kontekst via. kritisk diskursanalyse. Ved at kombinere denne tilgang med institutionel teori, konkluderer projektet at debatten centrerer sig om to diskurser, der begge relaterer til den normative tilknytning mellem stat og individ. Debatten undergraver de normative strukturer, som er fundamentet af systemet for beskyttelse af menneskerettigheder i Europa og stiller derfor alvorlige spørgsmål hvorvidt systemets autoritet kan overleve i fremtiden.

UddannelserBasis - Samfundsvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato1 jun. 2005