EU OG DEMOKRATI – I et deliberativt perspektiv

Eva Hansen, Rikke Hove, Martin Schultz & Gülistan Ucak

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

I dette projekt fortages der en kritisk analyse af EU's demokratiske tilstand. Dette gør vi ud fra den tyske sociolog Jürgen Habermas’ ideal teori om den deliberative demokrati model. Dette gør vi primært ved at kigge på udvalgte institutioner i EU og deres omgang med offentligheden samt de relevante beslutningsprocesser. De udvalgte institutioner vil primært være Ministerrådet, Kommissionen og Europaparlamentet. Vi tager udgangspunkt i udkastet til den nye traktat for EU samarbejdet da den både indfører institutionelle og demokratiske ændringer. Vores projekt er teoretisk baseret med et empirisk fundament.

UddannelserBasis - Samfundsvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato1 jan. 2004