Er PCV for børn under fem år omkostningseffektiv i Brasilien?

Rabia Nasir, Ala El-Khayali, Shukr Naser Karim Naser & Eman Khalil Dbouk

Studenteropgave: Bachelorprojekt

Abstrakt

Pneumokoksygdomme er en global årsag, bag morbiditet og mortalitet. Pneumokoksygdomme, der er forårsaget af bakterien Streptococcus pneumoniae, påvirker hovedsageligt de mest sårbare befolkningsgrupper, herunder børn under 5 år eller ældre over 65 år. Globalt er rutine vaccination af PCV blevet impliceret, efter anbefalinger fra WHO, hvoraf lavindkomstlande støttes af GAVI. Flere risikofaktorer og socioøkonomiske determinanter har været forbundet med forekomsten af pneumoni, herunder Human Development Index, andelen af børn, der lever i ekstrem fattigdom, og andelen af ikke-uddannede mødre.
Et decision-tree blev lavet ud fra estimeringer og værdier fra en række undersøgelser. Ved hjælp af cost-effectiveness analyse har vi afledt et skøn over omkostninger for vaccinen sammenlignet med den reelle gavn af vaccinen.
Resultaterne viste en ICER på 28.500 R$/QALY (7.056 US$) og 2.218.078 R$/død forhindret (548.973 US$). Vaccinationsprogrammet er meget omkostningseffektivt at indføre i Brasilien med en vaccinepris på 31 R$ (7,67 US$), ifølge WHO’s tærskelværdi.

UddannelserBasis - Naturvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Bachelor
SprogDansk
Udgivelsesdato10 jun. 2019
Antal sider33
VejledereLone Simonsen & Maarten van Wijhe