DRs dækning af tilbagetrækningen af de danske tropper fra Irak

Rasmus Andresen, Anne Hald Petersen, Signe Lundtofte Kold, Hakon Alder Schulz & Anne Lei Jacobsen

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Projektet beskæftiger sig med samspillet imellem medier og partipolitik i et demokratisk samfund, hvor DRs dækning af tilbagetrækningen af de danske tropper fra Irak, benyttes som case. Jürgen Habermas, Laclau & Mouffe og Niklas Luhmanns teorier omkring medierne som diskussionsforum i et demokratisk samfund, politisk dagsordensættelse og mediernes funktion som nyhedsformidlere, operationaliseres til en teoriplatform, hvorfra analysen foretages. Empiriindsamlingen inkluderer bl.a. registrering af nehedsindslag i TV Avisen og Profilen, samt udskrift af relevante folketingsdebatter. Det illustreres i projektet, hvorledes dagsordensættelse, både politisk og i medierne, får indflydelse på, hvad der formidles til befolkningen igennem massemedierne. Projektet tilbyder således, gennem et indblik i en konkret case, et perspektiv på dette, som dog ikke bør generaliseres.

UddannelserBasis - Samfundsvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato16 jan. 2008