Donald Trumps sejr over rustbæltet

Cecilie Søgaard Brisling, Mathilde Glasdam Axelsen, Ann-Louise Kruse Andersen, Anna-Sophie Christensen, Nicklas Oliver Jakobsen & Shahan Haji

Studenteropgave: Basisprojekt

Abstrakt

Dette semesterprojekts fokus er at undersøge Donald Trumps valgsejr i præsidentvalget 2016 i den amerikanske delstat Pennsylvania i rustbælte regionen. Donald Trumps valgsejr kom som en stor overraskelse for politiske kommentatorer og iagttagerer over hele verden. De troede ikke på, at en så konfrontatorisk og kontroversiel præsidentkandidat som Donald Trump kunne vinde valget. Det viste sig, at især tre stater i den amerikanske midtvest, Pennsylvania, Michigan og Wisconsin, havde været udslagsgivende for valget, hvor Donald Trump vandt med 77.744 stemmer fordelt over alle tre stater. Dette svarer til en valgsejr på mellem 0,2-0,7 procentpoint. Negligerede amerikanske fabriksarbejdere i den hvide arbejderklasse viste sig at være en afgørende demografi for Donald Trump, hvis kampagne formåede at vende denne gruppe fra at være demokratisk til at være solidt republikansk. Donald Trump så denne vælgergruppe, som følte sig overset og negligeret af det parti, de altid havde stemt på og satte stærkt ind på at omvende disse vælgere. Donald Trump gjorde dette med hård retorik og løfter om en omvending af økonomisk globalisering gennem genforhandlinger af handelsaftaler for at bringe outsourcede amerikanske jobs tilbage blandt andet fra Mexico. Den underliggende mistro til autoriteter, herunder anti-elitisme og - intellektualisme, denne gruppe besad er kun steget gennem denne globaliseringsproces. Donald Trumps kampagne brugte denne autoritets mistillid og allerede eksisterende narrativer om en korrupt politisk elite i Washington til at portrættere Donald Trump, som et fyrtårn af håb for denne samfundsklasse. Fabriksarbejdernes økonomiske og politiske behov var i årtier blevet glemt af demokraterne.

UddannelserBasis - Samfundsvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato2017