Designforslag til bæredygtighedsmærke

Regitze Monica Hansen & Rikke Luther

Studenteropgave: Basisprojekt

Abstrakt

Projektet er lavet af eleverne Regitze Monica Hansen og Rikke Luther fra Institut for mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet. Gennem dette projekt har gruppen arbejdet for at besvare spørgsmålet, hvilke aktører og virksomheder har indflydelse på opførelsen af ​​et designforslag. Designforslaget blev konstrueret med metoderne: etnografisk metode, livscyklusvurdering og forskning gennem design. Der blev også indsamlet empirisk materiale med den kvantitative metode-interview. Disse metoder har hjulpet gruppen til at forstå deres designforslag, hvordan det virker i det virkelige liv, og hvordan andre mennesker og virksomheder vurderede designforslaget.
Den empiriske ramme i dette projekt Samles ved litteraturstudier og kvalitativt Interview fra centrale aktører og forbrugere.
Fra undersøgelsen har gruppen været i stand til at konkludere, at kriterierne for en bæredygtighedsmærkning i beklædningsindustrien kræver en overgang af det dominerende socio-tekniske system i alle dele af industrien, og fokuserer på støttende kapacitetsopbygning. Det konkluderes, at en bæredygtighedsmærkning er mulig, men at modevirksomhederne ikke har incitament til at bruge en bæredygtighedsmærkning i beklædningsindustrien.

Et tryk fra (f) aktører i det socio-tekniske system, enten på landets landskabs- eller nicheniveau, er afgørende for at øge diffusionen af ​​en bæredygtighedsmærkning. Det kræver partnere, gennemsigtighed i de forskellige dele af branchen, og behovet og adgangen til den nødvendige kapacitet er nogle af de vigtigste (f) aktører, som dette projekt og undersøgelsen gruppen har lavet, har indflydelse på diffusionen.

UddannelserBasis - Humanistisk-Teknologisk Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato15 dec. 2018
Antal sider42
VejledereBente Kjærgård

Emneord

  • miljømærkning
  • bæredygtighed