Den uanstændige støtte? - Udvikling i et sikkerhedsmæssigt perspektiv

Anders Munroe Kjersem, Arne K. Kristensen, Jes Petterson, Linne Mogensen, Lone Physant Jørgensen & Mia Schlichting

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Projektet omhandler USA’s sammentænkning af udviklings- og sikkerhedspolitik i tiden under George W. Bush. Projektet bygger empirisk hovedsageligt på ”State of the Union” taler under Bush, dokumentet ”USA’s nationale sikkerhedsstrategi” fra d. 17/09-02 samt økonomiske opgørelser fra USAID. Vi ser på dataen fra før og efter 11. september for at finde frem til i hvilken grad begivenhederne har påvirket sammentænkningen. Vi bruger københavnerskolens socialkonstruktivistiske tilgangsvinkel for at finde ud af hvordan den nationale sikkerhed italesættes. Vi prøver at få en forståelse for den førte politik ved at studere neokonservatisme og IP-retningen realisme.

UddannelserBasis - Samfundsvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato1 jan. 2004