Den oversete universitetsby: Den oversete universitetsby

Linnea Engel Birch Kadziola, Nicole Bordier Dam & Nana Wiaberg Boesen

Studenteropgave: Basisprojekt

Abstrakt

Projektet tager udgangspunkt i de studerende på RUC, der er bosat i Roskilde, med et fokus på hvordan stedet samt de fysiske rammer kan forklare problematikken ved at fastholde de studerende i Roskilde.
Roskilde vil gennem Byens hus forstærke fællesskabet for borgerne i kommunen, i dette tilfælde med fokus på de studerende på RUC. Vi valgte, at benytte den kvalitative metode i form af interview og feltstudie, derudover brugte vi kvalitative metode i form af spørgeskema.
spørgeskemaet bliver brugt til at få et indsigt i de studerendes syn på Roskilde. Den viden fik vi uddybet gennem interviewet af RUC studerende Pernille. Ved hjælp af stedsteori og stedsidentitet vil der blive analyseret samt bekræfte eller afkræfte vores hypoteser om, at der er en sammenhængen mellem graden af de RUC studerende der vil flytte og graden af behov tilfredsheden. Under konklusionen bliver vi bekræftet i, at forholdet til byen og kravene til det fysiske rum spiller en rolle i forhold til tilknytningen byen, herunder Roskilde.

UddannelserBasis - Samfundsvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Bachelor
SprogDansk
Udgivelsesdato25 maj 2016