Den Økonomiske Vækst i HPAE-landene

Søren Loft Andersen, Sigge Aaberg Kærn, Katrine Vestermark Køber, Malene Muusholm & Karen Luise Kisakeni Sørensen

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Fremfor udelukkende at beskæftige sig med et teoretisk felt, anvendes i denne rapport forskellige forklaringsmodeller i forhold til den økonomiske vækst i de asiatiske HPAE-lande (High Performing Asian Economies). Der diskuteres bredt hvorvidt perspektiverne historie, kultur, strukturalisme/afhængighedsteori, marked og stat bidrager med brugbare pointer. Der tages bredt udgangspunkt i IU, modul-1 kursuslitteraturen og der inddrages indimellem empiriske eksempler fra de pågældende lande, dog fortrinsvis Sydkorea.

UddannelserInternationale Udviklingsstudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor el. kandidat
SprogDansk
Udgivelsesdato1 jan. 2006