dagplejens udfordringer - Et projekt om dagplejen, den postmoderne familie og pædagogiske læreplaner

Therese Svane Sode & Mikael Mark Hardø

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

I projektet bliver dagplejen stillet over for to aktører, hvilke er den postmoderne familie og staten, i form af love. Fokuset i rapporten er hvilke krav, der bliver stillet til dagplejen samt hvordan disse krav påvirker dagplejerens daglige arbejde. I rapporten bliver nye krav fra forældre analyseret i forhold til, hvordan de påvirker dagplejerens arbejde. Derudover bliver de nyindførte læreplaner analyseret i forhold til, hvordan de påvirker dagplejerens arbejde. I projektet er der blevet gjort brug af følgende teoretikere: Lars Dencik, Pierre Bourdieu, Anthony Giddens og James March og Johan Olsen. Af disse teoretikere er hovedfokus på Lars Dencik og dernæst Pierre Bourdieu.

UddannelserBasis - Samfundsvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato25 jun. 2008