Cyberfeminism in the 21st century: Democratic participation in a digital age

Maria Vicki Wium Lindbaum & Benjamin Emil Foyn Iversen Lausten

Studenteropgave: Bachelorprojekt

Abstrakt

Online vold mod kvinder er et problem for demokratisk deltagelse, eftersom det får nogle ofre til at trække sig fra den offentlige debat. Ulighed i den digitale tidsalder er et emne som cyberfeministiske aktivister arbejder med, som en del af en større feministisk modbevægelse. Deres formål er at forbedre demokratisk deltagelse ved at lære tekniske færdigheder til marginaliserede grupper, øge den kritiske bevidsthed om dataejerskab og de strukturelle uligheder der findes indenfor udvikling af ny teknologi. Projektet analyserer det arbejde to cyberfeministiske grupperinger laver, og hvordan det artikulerer deres interesser og styrker marginaliserede gruppers agens. Disse grupper vil ydermere analyseres gennem teori om offentligheder og modoffentligheder. Til sidst vil projektet give et kvalificeret bud på til hvilken grad de styrker demokratisk deltagelse.

UddannelserInternationale Studier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor
SprogEngelsk