Cyber Security & Game Theory: A study of the cyber security strategies of France and Russia

Daniel Rindholt Balle & Dennis Toft Nielsen

Studenteropgave: Fagmodulprojekt

Abstrakt

Dette studie undersøger Frankrig og Ruslands cyber sikkerhed strategier med det formål at forklare manglen på en international aftale om cyber sikkerhed der inkluderer alle lande. Dette gøres igennem en dokumentanalyse af landenes doktriner samt akademisk litteratur om cyber sikkerhed. Studiet anvender en tilpasset game teoretisk model baseret på den neorealistiske professor Joseph Grieco’s arbejde. Analysen belyser hvordan Frankrigs strategi har ændret sig fra at være defensive til at være offensive i løbet af de seneste årtier. Derudover belyses det hvordan Ruslands ageren ikke stemmer over ens med deres officielle dokrin, hvilket tvinger andre lande til opruste på cyber området. Studiet konkluderer, at det er nødvendigt at tage højde for Ruslands bekymringer om relative fordele, hvis en international aftale om cyber sikkerhed skal kunne gennemføres.

UddannelserInternationale Studier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor
SprogEngelsk