CRAFT, Nytænkning Indenfor Udvikling af Antiepileptika

Mads Joachim Hansen, Niclas Helge Ulla Nilsson, Annabel Emilie Ryding, Line Emilie Rasmussen Sadolin, Soffie Marie Sophie Bram Pedersen & Magnus Skjold Frederiksen

Studenteropgave: Fagmodulprojekt

Abstrakt

Følgende projekt omhandler hvad der forårsager epilepsi, samt mekanismerne bag hvordan epi-lepsi fungerer, med udgangspunkt i temporallapsepilepsi. Der gives en basisforståelse indenfor funktionen af neuroner i hjernen, aktiv- og passiv ion transport samt forskellige receptorer, der har relevans for epilepsi. Derudover bliver hippocampus’ anatomi og dens kobling til temporal-lapsepilepsi gennemgået. Dette leder til en forklaring af hvordan epilepsi diagnosticeres, med fokus på MR-scanning og EEG, samt en beskrivelse af de konventionelle behandlinger for epilepsi og hvordan udvalgte antiepileptiske præparater påvirker hjernen. I dette projekt analyseres artik-len ”A systems-level framework for drug discovery identifies Csf1R as an anti-epileptic drug tar-get” med henblik på at vurdere ’’casual reasoning framework analysis for target discovery’’ (CRAFT) som udgangspunkt for udvikling af nye behandlingsmetoder. På baggrund af denne analy-se diskuteres artiklens resultater og hvordan det adskiller sig fra nuværende behandlingsmetoder. Til slut konkluderes der at CRAFT ligger grund for et paradigmeskift indenfor udvikling af medicin på baggrund af dens potentiale til at personificere og fremme udviklingen af medicin.

UddannelserMedicinalbiologi, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor
SprogDansk