China's Sovereign Debt Restructuring - An Analysis of China's OBOR Strategy

Kasper Buch Tanderup

Studenteropgave: Speciale

Abstrakt

Dette speciale analyserer Kinas statsgældsanerings-praksis ift. Vestens internationale standard praksis for at udvide forståelsen for Kinas One Belt One Road (OBOR) strategi. Det præsenteres at internationale normer angående statsgældsanerings-praksis følger en neoliberal markedsorienteret logik, hvor den gældsatte disciplineres via gæld til fordel for ”markedet”. Imidlertid afviger Kina fra denne norm. Kina balancerer sig i en gråzone mellem den dominerende internationale norm og ”flexible restructuring”. Således følger Kina en hybrid tilgang bestående af en disciplinering af nogle subjekter gennem deres egen autonomi, og en politisk rationalitet af kalkuleret ad hoc statspraksis i et strategisk forsøg på at legitimere Kina som en international leder. Derudover, kan OBOR strategien forstås som en teknokratisk makroniveau plan med markeds autonomi, der flytter Kinas overkapacitetskrise udenlands gennem nyetablerede finansielle institutioner, karakteriseret som et ”spatial fix”, for at opretholde national økonomisk udvikling.

UddannelserGlobal Studies, (Bachelor/kandidatuddannelse) Kandidat
SprogEngelsk