Byfornyelse og beboerudskiftning på Vesterbro

Andreas Honoré, Steen Eriksen, Sune Hyun Kroløkke & Nanna Rosendal

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Vesterbro har gennemgået en kraftig beboerudskiftning over de sidste 15 år. Denne udskiftning har vi anskuet ved hjælp af David Harvey, Manuel Castells og Richard Florida. Projektet er primært en sociologisk anskuelse af processen, og hvorledes den har haft konsekvenser; både for den nye beboer, men lige så for beboeren der er skubbet ud af kvarteret. Tesen er, om man kan byforny en by ihjel? ”Den Kreative Klasse” har været vores primære tilgang til problemstillingen, og hvorledes denne klasses krav om diversitet stille dør ud i takt med, kommunen satser på de ressourcestærke når der byfornys. Paradokset er, at Florida antager, at denne kreative klasse har behov for den sociale diversitet, der bliver opslugt af fornyelsesprocessen.

UddannelserBasis - Samfundsvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato30 maj 2008