BORDER AS A DOOR: A LITERARY INTERVENTION TO THE REPRESENTATION OF THE BORDER

Anna Maria Ikonomou

Studenteropgave: Speciale

Abstrakt

Denne opgave er ledet af en teoretisk diskussion med spørgsmål angående grænser og migration som er relevante midt i “migrantens krise”. Samtidig bidrager opgaven teoretisk med et litteræret billede som bestå af døren, anvendt i Exit West af Mohsin Hamid. I min fortolkning af Exit West, er døren også et litterær metonymi for grænsen. På den måde fordømmer den grænse behandlinger, og samtidig udtrykker sig for åbne grænser og frihed for at migrere. Jeg argumenterer at i en verden hvor politikken og medierne vælger at fremstille grænser som adskillelse, og bygger metaforiske vægge som skal holde mennesker ”udenfor”, så stå metaforen for døren som et kritisk perspektiv til repræsentationen af grænser. I romanen, at krydse døren hentyder til ideen om at krydse nationale grænser som sætter i fokus krydsning i sig selv. Dette er en magtfuld modhistorie til andre fortællinger om vægge og migration som krise. Jeg stiller spørgsmålet: Hvordan kan man diskutere døren i forbindelse med dominante repræsentationer af grænser, og hvorfor er det produktiv at diskutere?

UddannelserKultur- og Sprogmødestudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Kandidat
SprogEngelsk