Black Justice in the Past, Present and Future: The rise of the Black Reparations Movement and its wrestling with Euro-America

Adam Jørgensen

Studenteropgave: Speciale

Abstrakt

I dette speciale undersøges den historiske udvikling af den caribiske og nordamerikanske bevægelse for såkaldte ’sorte reparationer’ : oprejsning, kompensation, anerkendelse og forsoning for det transatlantiske slaveri, undertrykkelsen efter emancipationen samt socio-økonomiske eftervirkninger. Gennem tre temporaliteter analyseres udviklingen af kravene om reparationer og disse sættes i forbindelse med udviklingen af kolonialitetens verdensorden (the coloniality of power). Jeg konkluderer at der siden 1600-tallet har været defneret klare krav om sorte reparationer i den atlantiske verden, og at fortalere for reparationer siden slaveriet og frem til i dag er blevet modarbejdet systematisk af både europæiske og nordamerikanske regeringer. Derudover konkluderer jeg at min undersøgelse af kampen for sorte reparationer har vist hvordan økonomi og eventuelt økonomisk erstatning har været afgørende for henholdsvis en ’sort’ og ’hvid’ tilgang til udviklingen fra slaveriet og frem til i dag. Endelig konkluderer jeg, at bevægelsen for sorte reparationer i starten af det 21. århundrede har fået tag i en bredere, international politisk offentlighed, både via FN og CARICOM's reparationskommission i Caribien, hvilket muligvis indikerer nye muligheder for reparationister i fremtiden.

UddannelserHistorie, (Bachelor/kandidatuddannelse) KandidatKultur- og Sprogmødestudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Kandidat
SprogEngelsk
Udgivelsesdato2 jan. 2018