Betydningen af at være mayaindianer

Michala Holm Faber & Joan Damkjær

Studenteropgave: Speciale

Abstrakt

#Vi problematiserer at ansvaret for at bekæmpe diskrimination, gennem en interkulturel diskurs placeres hos mayaindianerne, fordi det er dem, der oplever at blive diskrimineret. Ligeledes problematiserer vi, at indianerne i kampen for anerkendelse af særrettigheder, konstruerer en rigid mayaidentitet og -kultur. Vi diskuterer om det er en hensigtsmæssig praksis i forhold til at opnå deltagelse i samfundet på lige vilkår med den dominerende kultur, at kæmpe for rettigheder gennem et sådan identitetspolitisk projekt.

UddannelserKultur- og Sprogmødestudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) KandidatInternationale Udviklingsstudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) KandidatPsykologi, (Bachelor/kandidatuddannelse) Kandidat
SprogDansk
Udgivelsesdato1 jun. 2006