Arabiske vagthunde: en analyse af pressefrihed i Yemen

Lea Wind-Friis

Studenteropgave: Speciale

Abstrakt

Dette speciale analyserer, hvordan væsentlige aktører forsøger at præge pressefriheden i Yemen ud fra forskellige idealer. Kvalitative interview foretaget i Yemen i perioden 14. maj til 14. juni 2005 viser, at den væsentligste forskel blandt aktørerne i forhold til deres ideal for pressefriheden er centreret omkring idealet om journalisten som en vagthund for demokratiet. Afhandlingen viser et behov for en mellemvej mellem vagthunden og den respektfulde pressefrihed. Et behov for, at der udvikles et ideal for journalisten som vagthund for demokratiet, der er tilpasset den arabiske verdens normer og kultur – en arabisk vagthund.

UddannelserInternationale Udviklingsstudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) KandidatJournalistik, (Bachelor/kandidatuddannelse) Kandidat
SprogDansk
Udgivelsesdato1 jun. 2006