Amazon - et barn af internettet

Olivia Diemer Leonhardt, Mikkel Jerl Witzke, Frederik Lind, Sofie Banke Poulsen, Asger Rank Zilstorff & Anne Taul Thomsen

Studenteropgave: Basisprojekt

Abstrakt

Dette projektet omhandler den amerikanske tech-virksomhed Amazon, som via. sin succes har fået en delvis monopolistisk tilstand over nethandlen. Igennem Schumpeters teorier, argumenterer vi for, at deres markedsdominans har en negativ effekt på den dynamiske konkurrence, og dermed også på kapitalismen. Derudover bruges Karl Marx og Richard Sennett til at argumentere for, at deres succes er muliggjort gennem dårlige arbejdsvilkår, som gennem overvågning og målsætninger om effektivitet, styrer varehusene. Amazon bidrager med en lang række produkter, som er til fordel for kunderne og har givet mindre virksomheder muligheder for at sælge deres produkter via deres online platform. Amazon er alligevel blevet for dominerende på markedet, og en ændring i konkurrencen loven eller eventuelle nye lovforslag er nødvendigt.

UddannelserBasis - Samfundsvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato17 dec. 2018