Africa(nism) - Conceptions of a Continent

Sigrid Neuhaus, Pultz Hansen, Sarah Sabine, Anne Kidmose Jensen, Rebecca Nansamba & Brenda Msechu

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Abstract Dette projekt sigter at undersøge forståelser og konceptualisering af det afrikanske kontinent samt det afrikanske individ. Dette vil blive gjort ved at se nærmere på de tre prominente tænkere Achille Mbembe, Wole Soyinka og Binyavanga Wainaina. Ved at undersøge deres opfattelser af Afrika, deres forståelse af at være afrikansk, i relation til fortidige verdenssyn og strukturer. Ud fra gennemgående temaer hos de tre tænkere bliver deres positioner undersøgt. Ved at se nærmere på hvordan de tre tænkere forholder sig til den koloniale æra vil en forståelse for, hvordan denne periode påvirker nutidige Afrika blive dannet. Derefter undersøges hvordan tænkerne forholder sig til de forståelser om Afrika der opstod i forbindelse med uafhængigheden og det postkoloniale, hvorvedvi kan se hvordan de positionere sig i forhold til Pan-Afrikanistiske bevægelser. Afslutningsvis bliver Mbembe, Soyinka og Wainainas refleksioner og argumenter i forhold til Afrikansk historieskrivning undersøgt for at opnå fuld forståelse for fortidens rolle i opfattelsen af Afrika i dag. Ud fra deres positioner ser det ud til at der stadig er brug for at arbejde på afkoloniseringen, på flere planer, af den afrikanske selvforståelse, dog ikke blot fra Europæiske kolonimagter, men også arven som på mange måder ikke er blevet fuldstændig brudt med. Herunder kan fortidige idéer om race stadig blive fundet i fundamentet for den afrikanske selvforståelse. For at opnå denne fuldstændige afkolonisering må ikke bare opfattelser af verden ændres, men også forståelser af begreber som tid og sted samt deres relation gentænkes.

UddannelserKultur- og Sprogmødestudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor el. kandidat
SprogEngelsk
Udgivelsesdato21 maj 2015
VejledereLars Jensen