A Blessing Sought to Share? Violence, Sovereignty and Domination in the United States International Religious Freedom Act of 1998

Denise Harriet Eve Robinson

Studenteropgave: Speciale

Abstrakt

Specialet tager udgangspunkt i den amerikanske udenrigspolitiske diskurs, der er autoriseret af den amerikanske lov International Religious Freedom Act af 1998 (IRFA). IRFA diskursen problematiseres som en oppositionspolitisk menneskerettighedsdiskurs ved at fremhæve dens sammenhæng med vold, suverænitet og dominans. Problematiseringen foretages primært gennem to analytiske greb: 1) en derridiansk dekonstruktion af lovens autoritet og 2) en destabilisering af den binære logik, der strukturerer IRFA diskursens konstruktion af USA og det internationale samfund.

UddannelserKultur- og Sprogmødestudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) KandidatEngelsk, (Bachelor/kandidatuddannelse) Kandidat
SprogEngelsk
Udgivelsesdato13 nov. 2009