Åben innovation - en undersøgelse af kontrolmekanismerne kontrakt tillid

Mads Plesner Leck Larsen, Rasmus Troelsen, Rasmus Thuge, Van Deurs, Lars Alexander & Kristian Forberg Lassen

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

#Denne rapport undersøger kontrolmekanismer i åben innovation, det vil sige innovationssamarbejde mellem virksomheder. Dette sker med fokus på kontrakt og tillid, og har et teoretisk udgangspunkt i flere teoretikere indenfor innovations teori og samarbejde. De teorier der bringes i spil har forskellige tilgange til samarbejder og kontrolmekanismer. I forhold til kontrolmekanismer benyttes primært Walter W. Powell, Bart Nooteboom og Oliver E. Williamson. Derudover er der blandt andre gjort brug af Ikujiro Nonaka og Bob De Wit og Ron Meyers i forhold til samarbejdstyper og vidensudvikling. Disse forskellige teorier benyttes til at analysere konkrete caseeksempler og til at lave en generel analyse der besvarer problemfeltet. Gennem analyserne kommer rapporten frem til, at tillid og kontrakter er komplementerende for samarbejder, derudover har tillid og kontrakt andre vigtige formål i åben innovation.

UddannelserVirksomhedsstudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor el. kandidat
SprogDansk
Udgivelsesdato1 jun. 2006