Williamson’s Thesis on Calculativeness and Trust

The French Critique

Bidragets oversatte titel: Williamsons tese om kalkulatio og tillid: Den franske kritik

Publikation: KonferencebidragPaperForskning

Resumé

OriginalsprogEngelsk
Publikationsdato6 nov. 2012
StatusUdgivet - 6 nov. 2012
BegivenhedFourth Seminar of the Nordic Research Network on Trust within and between Organizations: Formal and institutional aspects of trust - Chalmers University of Technology, Gothenborg, El Salvador
Varighed: 6 nov. 20127 nov. 2012

Seminar

SeminarFourth Seminar of the Nordic Research Network on Trust within and between Organizations
LokationChalmers University of Technology
LandEl Salvador
ByGothenborg
Periode06/11/201207/11/2012

Jagd, S. (2012). Williamson’s Thesis on Calculativeness and Trust: The French Critique. Afhandling præsenteret på Fourth Seminar of the Nordic Research Network on Trust within and between Organizations, Gothenborg, El Salvador.
Jagd, Søren. / Williamson’s Thesis on Calculativeness and Trust : The French Critique. Afhandling præsenteret på Fourth Seminar of the Nordic Research Network on Trust within and between Organizations, Gothenborg, El Salvador.11 s.
@conference{fa0d26f3fe574cf585c78b3c49fe8ef5,
title = "Williamson’s Thesis on Calculativeness and Trust: The French Critique",
abstract = "Dette paper omhandler den franske kritik af Williamsons (1993) tese om tillid: tillid anvendes ofte fejlagtigt om f{\ae}nomener, der bedre forklares som kalkulation.Tillid er derfor et overfl{\o}digt begreb indenfor {\o}konomi. F{\o}rst pr{\ae}senteres hovedpunkterne i Williamson’s tese om tillid og kalkulation. Derefter pr{\ae}senteres de to vigtigste kritikker fra franske samfundsforskere: fra den heterodokse {\o}konom Andr{\'e} Orl{\'e}an og fra and sociologen Lucien Karpik. Denne kritik rejser st{\ae}rk tvivl om hvorvidt Williamson overhovedet har bevist sin tese (Karpik) og hvorvidt kan har ret i at {\o}konomiske f{\ae}nomener kan forklares ved kalkulation alene (Orl{\'e}an).",
author = "S{\o}ren Jagd",
year = "2012",
month = "11",
day = "6",
language = "English",
note = "null ; Conference date: 06-11-2012 Through 07-11-2012",

Jagd, S 2012, 'Williamson’s Thesis on Calculativeness and Trust: The French Critique' Paper fremlagt ved Fourth Seminar of the Nordic Research Network on Trust within and between Organizations, Gothenborg, El Salvador, 06/11/2012 - 07/11/2012, .

Williamson’s Thesis on Calculativeness and Trust : The French Critique. / Jagd, Søren.

Publikation: KonferencebidragPaperForskning

TY - CONF

T1 - Williamson’s Thesis on Calculativeness and Trust

T2 - The French Critique

AU - Jagd, Søren

PY - 2012/11/6

Y1 - 2012/11/6

N2 - Dette paper omhandler den franske kritik af Williamsons (1993) tese om tillid: tillid anvendes ofte fejlagtigt om fænomener, der bedre forklares som kalkulation.Tillid er derfor et overflødigt begreb indenfor økonomi. Først præsenteres hovedpunkterne i Williamson’s tese om tillid og kalkulation. Derefter præsenteres de to vigtigste kritikker fra franske samfundsforskere: fra den heterodokse økonom André Orléan og fra and sociologen Lucien Karpik. Denne kritik rejser stærk tvivl om hvorvidt Williamson overhovedet har bevist sin tese (Karpik) og hvorvidt kan har ret i at økonomiske fænomener kan forklares ved kalkulation alene (Orléan).

AB - Dette paper omhandler den franske kritik af Williamsons (1993) tese om tillid: tillid anvendes ofte fejlagtigt om fænomener, der bedre forklares som kalkulation.Tillid er derfor et overflødigt begreb indenfor økonomi. Først præsenteres hovedpunkterne i Williamson’s tese om tillid og kalkulation. Derefter præsenteres de to vigtigste kritikker fra franske samfundsforskere: fra den heterodokse økonom André Orléan og fra and sociologen Lucien Karpik. Denne kritik rejser stærk tvivl om hvorvidt Williamson overhovedet har bevist sin tese (Karpik) og hvorvidt kan har ret i at økonomiske fænomener kan forklares ved kalkulation alene (Orléan).

M3 - Paper

Jagd S. Williamson’s Thesis on Calculativeness and Trust: The French Critique. 2012. Afhandling præsenteret på Fourth Seminar of the Nordic Research Network on Trust within and between Organizations, Gothenborg, El Salvador.