Virksomhedsetik

En grundbog i organisation og ansvar

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

  Resumé

  Værdiledelse, socialt ansvar, organisations- og virksomhedsetik, etiske regnskaber og værdier er i kraft af nye ansvarsfordelinger mellem stat og samfund blevet heftigt diskuteret i de senere år. I erhvervslivet indføres nye etiske retningslinjer om god ledelsesskik (corporate governance) og i forbindelse med samfundets markedsgørelse, blandt andet i form af sociale partnerskaber med offentlige institutioner, opfordres de private virksomheder til at vise politisk engagement og socialt ansvar (corporate social responsibility). Samtidig privatiseres offentlige organisationer i stigende grad og påvirkes dermed af managementmetoder fra det private erhvervsliv.
  Bogen er en introduktion til virksomhedsetik og behandler forskellige opfattelser af private virksomheders og offentlige organisationers sociale ansvar, etik og legitimitet. Bogen fokuserer især på værdiledelse og interessentdialog (stakeholder-teori), der gør hensynet til de grupper, som påvirker og påvirkes af organisationen, til et centralt element i socialt ansvar og god ledelsesskik. Desuden diskuterer bogen muligheden for at udvikle en teori om virksomhedens sociale ansvar, der passer til krav og forventninger i det globaliserede samfund.

  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedFrederiksberg
  ForlagSamfundslitteratur
  Antal sider247
  ISBN (Trykt)978-87-593-1232-2
  StatusUdgivet - 2007

  Bibliografisk note

  Anmeldelser
  "Det er et flot projekt og en fin og fornem bog, som Jacob Dahl Rendtorff har skrevet"
  - Steen Hildebrandt i Børsen (5 'huer' ud af 6 mulige)

  Emneord

  • virksomhedsetik
  • virksomheders sociale ansvar
  • værdibaseret ledelse

  Citer dette

  Rendtorff, Jacob Dahl. / Virksomhedsetik : En grundbog i organisation og ansvar. Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2007. 247 s.
  @book{2fa98f903c1a11dcbc32000ea68e967b,
  title = "Virksomhedsetik: En grundbog i organisation og ansvar",
  abstract = "V{\ae}rdiledelse, socialt ansvar, organisations- og virksomhedsetik, etiske regnskaber og v{\ae}rdier er i kraft af nye ansvarsfordelinger mellem stat og samfund blevet heftigt diskuteret i de senere {\aa}r. I erhvervslivet indf{\o}res nye etiske retningslinjer om god ledelsesskik (corporate governance) og i forbindelse med samfundets markedsg{\o}relse, blandt andet i form af sociale partnerskaber med offentlige institutioner, opfordres de private virksomheder til at vise politisk engagement og socialt ansvar (corporate social responsibility). Samtidig privatiseres offentlige organisationer i stigende grad og p{\aa}virkes dermed af managementmetoder fra det private erhvervsliv. Bogen er en introduktion til virksomhedsetik og behandler forskellige opfattelser af private virksomheders og offentlige organisationers sociale ansvar, etik og legitimitet. Bogen fokuserer is{\ae}r p{\aa} v{\ae}rdiledelse og interessentdialog (stakeholder-teori), der g{\o}r hensynet til de grupper, som p{\aa}virker og p{\aa}virkes af organisationen, til et centralt element i socialt ansvar og god ledelsesskik. Desuden diskuterer bogen muligheden for at udvikle en teori om virksomhedens sociale ansvar, der passer til krav og forventninger i det globaliserede samfund.",
  keywords = "virksomhedsetik, virksomheders sociale ansvar, v{\ae}rdibaseret ledelse, Business Ethics, Values-driven management, CSR",
  author = "Rendtorff, {Jacob Dahl}",
  note = "Anmeldelser {"}Det er et flot projekt og en fin og fornem bog, som Jacob Dahl Rendtorff har skrevet{"} - Steen Hildebrandt i B{\o}rsen (5 'huer' ud af 6 mulige)",
  year = "2007",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-593-1232-2",
  publisher = "Samfundslitteratur",

  }

  Virksomhedsetik : En grundbog i organisation og ansvar. / Rendtorff, Jacob Dahl.

  Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2007. 247 s.

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

  TY - BOOK

  T1 - Virksomhedsetik

  T2 - En grundbog i organisation og ansvar

  AU - Rendtorff, Jacob Dahl

  N1 - Anmeldelser "Det er et flot projekt og en fin og fornem bog, som Jacob Dahl Rendtorff har skrevet" - Steen Hildebrandt i Børsen (5 'huer' ud af 6 mulige)

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Værdiledelse, socialt ansvar, organisations- og virksomhedsetik, etiske regnskaber og værdier er i kraft af nye ansvarsfordelinger mellem stat og samfund blevet heftigt diskuteret i de senere år. I erhvervslivet indføres nye etiske retningslinjer om god ledelsesskik (corporate governance) og i forbindelse med samfundets markedsgørelse, blandt andet i form af sociale partnerskaber med offentlige institutioner, opfordres de private virksomheder til at vise politisk engagement og socialt ansvar (corporate social responsibility). Samtidig privatiseres offentlige organisationer i stigende grad og påvirkes dermed af managementmetoder fra det private erhvervsliv. Bogen er en introduktion til virksomhedsetik og behandler forskellige opfattelser af private virksomheders og offentlige organisationers sociale ansvar, etik og legitimitet. Bogen fokuserer især på værdiledelse og interessentdialog (stakeholder-teori), der gør hensynet til de grupper, som påvirker og påvirkes af organisationen, til et centralt element i socialt ansvar og god ledelsesskik. Desuden diskuterer bogen muligheden for at udvikle en teori om virksomhedens sociale ansvar, der passer til krav og forventninger i det globaliserede samfund.

  AB - Værdiledelse, socialt ansvar, organisations- og virksomhedsetik, etiske regnskaber og værdier er i kraft af nye ansvarsfordelinger mellem stat og samfund blevet heftigt diskuteret i de senere år. I erhvervslivet indføres nye etiske retningslinjer om god ledelsesskik (corporate governance) og i forbindelse med samfundets markedsgørelse, blandt andet i form af sociale partnerskaber med offentlige institutioner, opfordres de private virksomheder til at vise politisk engagement og socialt ansvar (corporate social responsibility). Samtidig privatiseres offentlige organisationer i stigende grad og påvirkes dermed af managementmetoder fra det private erhvervsliv. Bogen er en introduktion til virksomhedsetik og behandler forskellige opfattelser af private virksomheders og offentlige organisationers sociale ansvar, etik og legitimitet. Bogen fokuserer især på værdiledelse og interessentdialog (stakeholder-teori), der gør hensynet til de grupper, som påvirker og påvirkes af organisationen, til et centralt element i socialt ansvar og god ledelsesskik. Desuden diskuterer bogen muligheden for at udvikle en teori om virksomhedens sociale ansvar, der passer til krav og forventninger i det globaliserede samfund.

  KW - virksomhedsetik

  KW - virksomheders sociale ansvar

  KW - værdibaseret ledelse

  KW - Business Ethics

  KW - Values-driven management

  KW - CSR

  M3 - Bog

  SN - 978-87-593-1232-2

  BT - Virksomhedsetik

  PB - Samfundslitteratur

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Rendtorff JD. Virksomhedsetik: En grundbog i organisation og ansvar. Frederiksberg: Samfundslitteratur, 2007. 247 s.