Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

TitelKampen om daginstitutionen : Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession
    RedaktørerJohn Benedicto Krejsler, Annegrethe Ahrenkiel, Camilla Schmidt
    Udgivelses stedFrederiksberg
    ForlagFrydenlund Academic
    Publikationsdato2014
    Sider185-203
    Kapitel8
    ISBN (Trykt)978-87-7118-322-1
    StatusUdgivet - 2014

Schmidt, C. (2014). Vidensudveksling og daginstitutionsarbejde sat på manual: - Vidensformer og anvendelse af viden i kontekst. I J. B. Krejsler, A. Ahrenkiel, & C. Schmidt (red.), Kampen om daginstitutionen: Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession (s. 185-203). Frederiksberg: Frydenlund Academic.
    Schmidt, Camilla. / Vidensudveksling og daginstitutionsarbejde sat på manual : - Vidensformer og anvendelse af viden i kontekst. Kampen om daginstitutionen: Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession. red. / John Benedicto Krejsler ; Annegrethe Ahrenkiel ; Camilla Schmidt. Frederiksberg : Frydenlund Academic, 2014. s. 185-203
    @inbook{f5f47d96032c415a9f3212a6b43ba63e,
    title = "Vidensudveksling og daginstitutionsarbejde sat p{\aa} manual: - Vidensformer og anvendelse af viden i kontekst",
    abstract = "Professionaliseringsstrategier og krav om at kvaliteten af arbejdet i daginstitutioner kan dokumenteres, betyder at der er s{\ae}rlig fokus p{\aa} vidensoprustning i hverdagen, s{\aa}vel som p{\aa} uddannelsen. Den {\o}gede fokus p{\aa} vidensoprustning, som spiller t{\ae}t sammen med centraliserede styringsformer og en kompetencedagsorden, afstedkommer en st{\ae}rk opsplitning og hierarkisering af vidensgrundlaget for det p{\ae}dagogiske arbejde, s{\aa}vel som en opsplitning og hierarkisering af de p{\ae}dagogiske aktiviteter. Dette kapitel vil rette fokus mod betydningen af samspillet mellem vidensformer i daginstitutionsarbejde, som det kommer til udtryk i den hverdagslige praksis og udveksling mellem medarbejdere i daginstitutioner. Den manualiserede viden i p{\ae}dagogiske koncepter har tendens til at overlejre andre vidensformer, og betyder at medarbejderne f{\aa}r problemer med at t{\ae}nke i helheder og med at udvikle deres vidensgrundlag med blik for den helhedsorienterede p{\ae}dagogiske hverdag og med blik for samspillet mellem hinanden og b{\o}rnene.",
    author = "Camilla Schmidt",
    year = "2014",
    isbn = "978-87-7118-322-1",
    pages = "185--203",
    editor = "Krejsler, {John Benedicto} and Annegrethe Ahrenkiel and Camilla Schmidt",
    booktitle = "Kampen om daginstitutionen",
    publisher = "Frydenlund Academic",

Schmidt, C 2014, Vidensudveksling og daginstitutionsarbejde sat på manual: - Vidensformer og anvendelse af viden i kontekst. i JB Krejsler, A Ahrenkiel & C Schmidt (red), Kampen om daginstitutionen: Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession. Frydenlund Academic, Frederiksberg, s. 185-203.

Vidensudveksling og daginstitutionsarbejde sat på manual : - Vidensformer og anvendelse af viden i kontekst. / Schmidt, Camilla.

Kampen om daginstitutionen: Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og profession. red. / John Benedicto Krejsler; Annegrethe Ahrenkiel; Camilla Schmidt. Frederiksberg : Frydenlund Academic, 2014. s. 185-203.

TY - CHAP

T1 - Vidensudveksling og daginstitutionsarbejde sat på manual

T2 - - Vidensformer og anvendelse af viden i kontekst

AU - Schmidt, Camilla

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Professionaliseringsstrategier og krav om at kvaliteten af arbejdet i daginstitutioner kan dokumenteres, betyder at der er særlig fokus på vidensoprustning i hverdagen, såvel som på uddannelsen. Den øgede fokus på vidensoprustning, som spiller tæt sammen med centraliserede styringsformer og en kompetencedagsorden, afstedkommer en stærk opsplitning og hierarkisering af vidensgrundlaget for det pædagogiske arbejde, såvel som en opsplitning og hierarkisering af de pædagogiske aktiviteter. Dette kapitel vil rette fokus mod betydningen af samspillet mellem vidensformer i daginstitutionsarbejde, som det kommer til udtryk i den hverdagslige praksis og udveksling mellem medarbejdere i daginstitutioner. Den manualiserede viden i pædagogiske koncepter har tendens til at overlejre andre vidensformer, og betyder at medarbejderne får problemer med at tænke i helheder og med at udvikle deres vidensgrundlag med blik for den helhedsorienterede pædagogiske hverdag og med blik for samspillet mellem hinanden og børnene.

AB - Professionaliseringsstrategier og krav om at kvaliteten af arbejdet i daginstitutioner kan dokumenteres, betyder at der er særlig fokus på vidensoprustning i hverdagen, såvel som på uddannelsen. Den øgede fokus på vidensoprustning, som spiller tæt sammen med centraliserede styringsformer og en kompetencedagsorden, afstedkommer en stærk opsplitning og hierarkisering af vidensgrundlaget for det pædagogiske arbejde, såvel som en opsplitning og hierarkisering af de pædagogiske aktiviteter. Dette kapitel vil rette fokus mod betydningen af samspillet mellem vidensformer i daginstitutionsarbejde, som det kommer til udtryk i den hverdagslige praksis og udveksling mellem medarbejdere i daginstitutioner. Den manualiserede viden i pædagogiske koncepter har tendens til at overlejre andre vidensformer, og betyder at medarbejderne får problemer med at tænke i helheder og med at udvikle deres vidensgrundlag med blik for den helhedsorienterede pædagogiske hverdag og med blik for samspillet mellem hinanden og børnene.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7118-322-1

SP - 185

EP - 203