Vidensspredning fra universiteter og vidensopsamling og anvendelse i organisationer, institutioner og virksomheder

Lene Ekholm Petersen, Henrik Toft Jensen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Abstract

Der har været lagt megen energi i at undersøge, hvorledes viden og informationer bliver spredt fra universiteter til virksomheder, institutioner og organisationer. I mange af disse undersøgelser og den efterfølgende debat er der peget på parametre som universiteters salg af patenter og licenser, indgåelse af kontrakter om rådgivning og undersøgelser samt levering af andre ydelser. Imidlertid tyder alt på, at det fortsat er universiteternes færdiguddannede kandidater og ph.d., der er den vigtigste kilde til vidensspredning fra universiteter til virksomheder og organisationer og institutioner. Disse kandidater bærer megen viden med sig, når de ansættes.
TidsskriftGeografisk Orientering
Vol/bind40