Vi skal forstå psykoser på en ny måde

Jens Einar Jansen, Agnes Ringer, Henrik Risdorf, Olga Ruciman

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Resumé

Psykoser er en af de lidelser, der fylder mest i psykiatrien, og har store personlige,
økonomiske og samfundsmæssige omkostninger. Efter mange års investering i forskning og medicinsk ekspertise kan de traditionelle psykiatriske behandlingsmodeller dog stadig ikke påvise en god prognose, og tiltagende flere forskere, praktikere og brugerorganisationer begynder nu at sætte spørgsmålstegn ved den gængse forståelse af psykoser og skizofreni. Der er behov for andre forståelsesmodeller og teorirammer, og her har psykologer en afgørende rolle at spille.
OriginalsprogDansk
TidsskriftP - Psykologernes Fagmagasin
Vol/bind2017
Udgave nummer3
Sider (fra-til)34-37
StatusUdgivet - mar. 2017

Citer dette

Jansen, J. E., Ringer, A., Risdorf, H., & Ruciman, O. (2017). Vi skal forstå psykoser på en ny måde. P - Psykologernes Fagmagasin, 2017(3), 34-37.
Jansen, Jens Einar ; Ringer, Agnes ; Risdorf, Henrik ; Ruciman, Olga. / Vi skal forstå psykoser på en ny måde. I: P - Psykologernes Fagmagasin. 2017 ; Bind 2017, Nr. 3. s. 34-37.
@article{eaf9215402684b86a073d37df31b617a,
title = "Vi skal forst{\aa} psykoser p{\aa} en ny m{\aa}de",
abstract = "Psykoser er en af de lidelser, der fylder mest i psykiatrien, og har store personlige, {\o}konomiske og samfundsm{\ae}ssige omkostninger. Efter mange {\aa}rs investering i forskning og medicinsk ekspertise kan de traditionelle psykiatriske behandlingsmodeller dog stadig ikke p{\aa}vise en god prognose, og tiltagende flere forskere, praktikere og brugerorganisationer begynder nu at s{\ae}tte sp{\o}rgsm{\aa}lstegn ved den g{\ae}ngse forst{\aa}else af psykoser og skizofreni. Der er behov for andre forst{\aa}elsesmodeller og teorirammer, og her har psykologer en afg{\o}rende rolle at spille.",
author = "Jansen, {Jens Einar} and Agnes Ringer and Henrik Risdorf and Olga Ruciman",
year = "2017",
month = "3",
language = "Dansk",
volume = "2017",
pages = "34--37",
journal = "P - Psykologernes Fagmagasin",
number = "3",

}

Jansen, JE, Ringer, A, Risdorf, H & Ruciman, O 2017, 'Vi skal forstå psykoser på en ny måde', P - Psykologernes Fagmagasin, bind 2017, nr. 3, s. 34-37.

Vi skal forstå psykoser på en ny måde. / Jansen, Jens Einar ; Ringer, Agnes; Risdorf, Henrik; Ruciman, Olga.

I: P - Psykologernes Fagmagasin, Bind 2017, Nr. 3, 03.2017, s. 34-37.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

TY - JOUR

T1 - Vi skal forstå psykoser på en ny måde

AU - Jansen, Jens Einar

AU - Ringer, Agnes

AU - Risdorf, Henrik

AU - Ruciman, Olga

PY - 2017/3

Y1 - 2017/3

N2 - Psykoser er en af de lidelser, der fylder mest i psykiatrien, og har store personlige, økonomiske og samfundsmæssige omkostninger. Efter mange års investering i forskning og medicinsk ekspertise kan de traditionelle psykiatriske behandlingsmodeller dog stadig ikke påvise en god prognose, og tiltagende flere forskere, praktikere og brugerorganisationer begynder nu at sætte spørgsmålstegn ved den gængse forståelse af psykoser og skizofreni. Der er behov for andre forståelsesmodeller og teorirammer, og her har psykologer en afgørende rolle at spille.

AB - Psykoser er en af de lidelser, der fylder mest i psykiatrien, og har store personlige, økonomiske og samfundsmæssige omkostninger. Efter mange års investering i forskning og medicinsk ekspertise kan de traditionelle psykiatriske behandlingsmodeller dog stadig ikke påvise en god prognose, og tiltagende flere forskere, praktikere og brugerorganisationer begynder nu at sætte spørgsmålstegn ved den gængse forståelse af psykoser og skizofreni. Der er behov for andre forståelsesmodeller og teorirammer, og her har psykologer en afgørende rolle at spille.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2017

SP - 34

EP - 37

JO - P - Psykologernes Fagmagasin

JF - P - Psykologernes Fagmagasin

IS - 3

ER -

Jansen JE, Ringer A, Risdorf H, Ruciman O. Vi skal forstå psykoser på en ny måde. P - Psykologernes Fagmagasin. 2017 mar;2017(3):34-37.