Vi kan stadig nå at bremse klimakrisen, men uddør en art, er den væk for altid

Anders Barfod, Bo Jellesmark Thorsen, Carsten Rahbek, Thorkil Casse, Eva Roth, Lars Dinesen

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

Resumé

Vi står over for en massiv biodiversitetskrise. Den store forskel mellem klimakrisen og biodiversitetskrisen, er, at sidstnævnte ikke kan rulles tilbage. Går en art tabt, vil vi ikke være i stand til at genskabe den. Vi står over for en flerdimensionel miljøkrise. De fleste har opdaget, at klimaændringer er alvorlige og kræver handling. Netop klimaændringerne dominerer i høj grad mediernes spalter og sendeflader, men det er vigtigt at vide, at det kun er én af flere dimensioner, hvor vi presser vores klode.
OriginalsprogDansk
TidsskriftPolitiken
Sider (fra-til)3
Antal sider1
ISSN0907-1814
StatusUdgivet - 24 feb. 2019

Citer dette

Barfod, A., Thorsen, B. J., Rahbek, C., Casse, T., Roth, E., & Dinesen, L. (2019). Vi kan stadig nå at bremse klimakrisen, men uddør en art, er den væk for altid. Politiken, 3.
Barfod, Anders ; Thorsen, Bo Jellesmark ; Rahbek, Carsten ; Casse, Thorkil ; Roth, Eva ; Dinesen, Lars . / Vi kan stadig nå at bremse klimakrisen, men uddør en art, er den væk for altid. I: Politiken. 2019 ; s. 3.
@article{8f1371d8d0b04e2d9703680965820b2a,
title = "Vi kan stadig n{\aa} at bremse klimakrisen, men udd{\o}r en art, er den v{\ae}k for altid",
abstract = "Vi st{\aa}r over for en massiv biodiversitetskrise. Den store forskel mellem klimakrisen og biodiversitetskrisen, er, at sidstn{\ae}vnte ikke kan rulles tilbage. G{\aa}r en art tabt, vil vi ikke v{\ae}re i stand til at genskabe den. Vi st{\aa}r over for en flerdimensionel milj{\o}krise. De fleste har opdaget, at klima{\ae}ndringer er alvorlige og kr{\ae}ver handling. Netop klima{\ae}ndringerne dominerer i h{\o}j grad mediernes spalter og sendeflader, men det er vigtigt at vide, at det kun er {\'e}n af flere dimensioner, hvor vi presser vores klode.",
author = "Anders Barfod and Thorsen, {Bo Jellesmark} and Carsten Rahbek and Thorkil Casse and Eva Roth and Lars Dinesen",
year = "2019",
month = "2",
day = "24",
language = "Dansk",
pages = "3",
journal = "Politiken",
issn = "0907-1814",
publisher = "JP/Politikens Hus A/S",

}

Barfod, A, Thorsen, BJ, Rahbek, C, Casse, T, Roth, E & Dinesen, L 2019, 'Vi kan stadig nå at bremse klimakrisen, men uddør en art, er den væk for altid', Politiken, s. 3.

Vi kan stadig nå at bremse klimakrisen, men uddør en art, er den væk for altid. / Barfod, Anders; Thorsen, Bo Jellesmark; Rahbek, Carsten ; Casse, Thorkil; Roth, Eva; Dinesen, Lars .

I: Politiken, 24.02.2019, s. 3.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

TY - INPR

T1 - Vi kan stadig nå at bremse klimakrisen, men uddør en art, er den væk for altid

AU - Barfod, Anders

AU - Thorsen, Bo Jellesmark

AU - Rahbek, Carsten

AU - Casse, Thorkil

AU - Roth, Eva

AU - Dinesen, Lars

PY - 2019/2/24

Y1 - 2019/2/24

N2 - Vi står over for en massiv biodiversitetskrise. Den store forskel mellem klimakrisen og biodiversitetskrisen, er, at sidstnævnte ikke kan rulles tilbage. Går en art tabt, vil vi ikke være i stand til at genskabe den. Vi står over for en flerdimensionel miljøkrise. De fleste har opdaget, at klimaændringer er alvorlige og kræver handling. Netop klimaændringerne dominerer i høj grad mediernes spalter og sendeflader, men det er vigtigt at vide, at det kun er én af flere dimensioner, hvor vi presser vores klode.

AB - Vi står over for en massiv biodiversitetskrise. Den store forskel mellem klimakrisen og biodiversitetskrisen, er, at sidstnævnte ikke kan rulles tilbage. Går en art tabt, vil vi ikke være i stand til at genskabe den. Vi står over for en flerdimensionel miljøkrise. De fleste har opdaget, at klimaændringer er alvorlige og kræver handling. Netop klimaændringerne dominerer i høj grad mediernes spalter og sendeflader, men det er vigtigt at vide, at det kun er én af flere dimensioner, hvor vi presser vores klode.

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

SP - 3

JO - Politiken

JF - Politiken

SN - 0907-1814

ER -

Barfod A, Thorsen BJ, Rahbek C, Casse T, Roth E, Dinesen L. Vi kan stadig nå at bremse klimakrisen, men uddør en art, er den væk for altid. Politiken. 2019 feb 24;3.