Velfærdsteknologi og innovative eksperimenterende læringsrum

Studenterdrevne offentlige konferencer

Helle Storm, Helle Hillers, Finn M. Sommer

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  Resumé

  Hvordan kan professionsuddannelserne bidrage til innovation og faglig udvikling af den offentlige sektor? Hvordan kan professionsuddannelserne leve op til de aktuelle uddannelsesreformers krav om, at uddannelserne skal sikre professionsretning og innovation som centrale målsætninger for professionsuddannelserne? Artiklen diskuterer, hvordan eksperimenterende undervisning og innovative læringsrum kan udgøre en ramme for undervisningsmetoder, der kan imødekomme uddannelsespolitiske krav, krav fra arbejdsmarkedets parter samt krav fra et arbejdsmarked og et hverdagsliv præget af omskiftelighed, usikkerhed og uvished, og som kan styrke de studerendes innovative kompetencer. Artiklen giver et konkret eksempel på reorganisering af undervisningen på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen med henblik på bidrage til de studerendes innovative kompetencer. Undervisningsforløbet tilrettelægges, så de studerende kollektivt får ansvar for at planlægge, organisere, markedsføre, finansiere, afvikle og evaluere en offentlig konference, hvor de studerende bl.a. skal fremlægge resultater af egne innovationer og udviklingsforsøg med fødevarer, og hvor der skal diskuteres aktuelle samfundsmæssige problemstillinger relateret til produktion, distribution og konsumption af fødevarer og samfundsmæssige reguleringer heraf. Denne reorganisering af undervisningen er inspireret af aktionsforskning og andre eksperimentelle tilgange, som søger at koble udviklingsarbejde med praksis og teori.
  OriginalsprogDansk
  TitelVelfærd, teknologi og læring i et professionsperspektiv
  RedaktørerKathrine Krageskov Eriksen, Mikala Hansbøl, Niels Erik Helms, Michelle Vestbo
  Antal sider29
  Udgivelses stedSorø
  ForlagUCSJ Forlag
  Publikationsdatoapr. 2015
  Sider133-161
  Kapitel6
  ISBN (Trykt)978-87-92717-32-0
  ISBN (Elektronisk)978-87-92717-33-7
  StatusUdgivet - apr. 2015

  Emneord

  • Innovative læringsrum
  • professionsretning
  • velfærd
  • teknologi
  • læring
  • professionsuddannelser
  • Ernæring og Sundhed
  • Fødevarer
  • Eksperimenterende læringsrum
  • aktionsforskning

  Citer dette

  Storm, H., Hillers, H., & Sommer, F. M. (2015). Velfærdsteknologi og innovative eksperimenterende læringsrum: Studenterdrevne offentlige konferencer. I K. K. Eriksen, M. Hansbøl, N. E. Helms, & M. Vestbo (red.), Velfærd, teknologi og læring i et professionsperspektiv (s. 133-161). Sorø: UCSJ Forlag.
  Storm, Helle ; Hillers, Helle ; Sommer, Finn M. / Velfærdsteknologi og innovative eksperimenterende læringsrum : Studenterdrevne offentlige konferencer. Velfærd, teknologi og læring i et professionsperspektiv. red. / Kathrine Krageskov Eriksen ; Mikala Hansbøl ; Niels Erik Helms ; Michelle Vestbo. Sorø : UCSJ Forlag, 2015. s. 133-161
  @inbook{a9569a22aa224b0183daba2620a7198c,
  title = "Velf{\ae}rdsteknologi og innovative eksperimenterende l{\ae}ringsrum: Studenterdrevne offentlige konferencer",
  abstract = "Hvordan kan professionsuddannelserne bidrage til innovation og faglig udvikling af den offentlige sektor? Hvordan kan professionsuddannelserne leve op til de aktuelle uddannelsesreformers krav om, at uddannelserne skal sikre professionsretning og innovation som centrale m{\aa}ls{\ae}tninger for professionsuddannelserne? Artiklen diskuterer, hvordan eksperimenterende undervisning og innovative l{\ae}ringsrum kan udg{\o}re en ramme for undervisningsmetoder, der kan im{\o}dekomme uddannelsespolitiske krav, krav fra arbejdsmarkedets parter samt krav fra et arbejdsmarked og et hverdagsliv pr{\ae}get af omskiftelighed, usikkerhed og uvished, og som kan styrke de studerendes innovative kompetencer. Artiklen giver et konkret eksempel p{\aa} reorganisering af undervisningen p{\aa} Ern{\ae}rings- og Sundhedsuddannelsen med henblik p{\aa} bidrage til de studerendes innovative kompetencer. Undervisningsforl{\o}bet tilrettel{\ae}gges, s{\aa} de studerende kollektivt f{\aa}r ansvar for at planl{\ae}gge, organisere, markedsf{\o}re, finansiere, afvikle og evaluere en offentlig konference, hvor de studerende bl.a. skal freml{\ae}gge resultater af egne innovationer og udviklingsfors{\o}g med f{\o}devarer, og hvor der skal diskuteres aktuelle samfundsm{\ae}ssige problemstillinger relateret til produktion, distribution og konsumption af f{\o}devarer og samfundsm{\ae}ssige reguleringer heraf. Denne reorganisering af undervisningen er inspireret af aktionsforskning og andre eksperimentelle tilgange, som s{\o}ger at koble udviklingsarbejde med praksis og teori.",
  keywords = "Innovative l{\ae}ringsrum, professionsretning, velf{\ae}rd, teknologi, l{\ae}ring, professionsuddannelser, Ern{\ae}ring og Sundhed, F{\o}devarer, Eksperimenterende l{\ae}ringsrum, aktionsforskning",
  author = "Helle Storm and Helle Hillers and Sommer, {Finn M.}",
  year = "2015",
  month = "4",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-92717-32-0",
  pages = "133--161",
  editor = "Eriksen, {Kathrine Krageskov} and Mikala Hansb{\o}l and Helms, {Niels Erik} and Michelle Vestbo",
  booktitle = "Velf{\ae}rd, teknologi og l{\ae}ring i et professionsperspektiv",
  publisher = "UCSJ Forlag",

  }

  Storm, H, Hillers, H & Sommer, FM 2015, Velfærdsteknologi og innovative eksperimenterende læringsrum: Studenterdrevne offentlige konferencer. i KK Eriksen, M Hansbøl, NE Helms & M Vestbo (red), Velfærd, teknologi og læring i et professionsperspektiv. UCSJ Forlag, Sorø, s. 133-161.

  Velfærdsteknologi og innovative eksperimenterende læringsrum : Studenterdrevne offentlige konferencer. / Storm, Helle; Hillers, Helle; Sommer, Finn M.

  Velfærd, teknologi og læring i et professionsperspektiv. red. / Kathrine Krageskov Eriksen; Mikala Hansbøl; Niels Erik Helms; Michelle Vestbo. Sorø : UCSJ Forlag, 2015. s. 133-161.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  TY - CHAP

  T1 - Velfærdsteknologi og innovative eksperimenterende læringsrum

  T2 - Studenterdrevne offentlige konferencer

  AU - Storm, Helle

  AU - Hillers, Helle

  AU - Sommer, Finn M.

  PY - 2015/4

  Y1 - 2015/4

  N2 - Hvordan kan professionsuddannelserne bidrage til innovation og faglig udvikling af den offentlige sektor? Hvordan kan professionsuddannelserne leve op til de aktuelle uddannelsesreformers krav om, at uddannelserne skal sikre professionsretning og innovation som centrale målsætninger for professionsuddannelserne? Artiklen diskuterer, hvordan eksperimenterende undervisning og innovative læringsrum kan udgøre en ramme for undervisningsmetoder, der kan imødekomme uddannelsespolitiske krav, krav fra arbejdsmarkedets parter samt krav fra et arbejdsmarked og et hverdagsliv præget af omskiftelighed, usikkerhed og uvished, og som kan styrke de studerendes innovative kompetencer. Artiklen giver et konkret eksempel på reorganisering af undervisningen på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen med henblik på bidrage til de studerendes innovative kompetencer. Undervisningsforløbet tilrettelægges, så de studerende kollektivt får ansvar for at planlægge, organisere, markedsføre, finansiere, afvikle og evaluere en offentlig konference, hvor de studerende bl.a. skal fremlægge resultater af egne innovationer og udviklingsforsøg med fødevarer, og hvor der skal diskuteres aktuelle samfundsmæssige problemstillinger relateret til produktion, distribution og konsumption af fødevarer og samfundsmæssige reguleringer heraf. Denne reorganisering af undervisningen er inspireret af aktionsforskning og andre eksperimentelle tilgange, som søger at koble udviklingsarbejde med praksis og teori.

  AB - Hvordan kan professionsuddannelserne bidrage til innovation og faglig udvikling af den offentlige sektor? Hvordan kan professionsuddannelserne leve op til de aktuelle uddannelsesreformers krav om, at uddannelserne skal sikre professionsretning og innovation som centrale målsætninger for professionsuddannelserne? Artiklen diskuterer, hvordan eksperimenterende undervisning og innovative læringsrum kan udgøre en ramme for undervisningsmetoder, der kan imødekomme uddannelsespolitiske krav, krav fra arbejdsmarkedets parter samt krav fra et arbejdsmarked og et hverdagsliv præget af omskiftelighed, usikkerhed og uvished, og som kan styrke de studerendes innovative kompetencer. Artiklen giver et konkret eksempel på reorganisering af undervisningen på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen med henblik på bidrage til de studerendes innovative kompetencer. Undervisningsforløbet tilrettelægges, så de studerende kollektivt får ansvar for at planlægge, organisere, markedsføre, finansiere, afvikle og evaluere en offentlig konference, hvor de studerende bl.a. skal fremlægge resultater af egne innovationer og udviklingsforsøg med fødevarer, og hvor der skal diskuteres aktuelle samfundsmæssige problemstillinger relateret til produktion, distribution og konsumption af fødevarer og samfundsmæssige reguleringer heraf. Denne reorganisering af undervisningen er inspireret af aktionsforskning og andre eksperimentelle tilgange, som søger at koble udviklingsarbejde med praksis og teori.

  KW - Innovative læringsrum

  KW - professionsretning

  KW - velfærd

  KW - teknologi

  KW - læring

  KW - professionsuddannelser

  KW - Ernæring og Sundhed

  KW - Fødevarer

  KW - Eksperimenterende læringsrum

  KW - aktionsforskning

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 978-87-92717-32-0

  SP - 133

  EP - 161

  BT - Velfærd, teknologi og læring i et professionsperspektiv

  A2 - Eriksen, Kathrine Krageskov

  A2 - Hansbøl, Mikala

  A2 - Helms, Niels Erik

  A2 - Vestbo, Michelle

  PB - UCSJ Forlag

  CY - Sorø

  ER -

  Storm H, Hillers H, Sommer FM. Velfærdsteknologi og innovative eksperimenterende læringsrum: Studenterdrevne offentlige konferencer. I Eriksen KK, Hansbøl M, Helms NE, Vestbo M, red., Velfærd, teknologi og læring i et professionsperspektiv. Sorø: UCSJ Forlag. 2015. s. 133-161