Velfærdsstatens Andre

In- og eksklusion af mennesker i den moderne danske stat. 1800-1980

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Med afsæt i at inklusion og eksklusion er processer, som gensidigt betinger hinanden, belyser artiklen udvalgte elementer af den danske velfærdsstats historie. Det sociale domæne - socialpolitik og sociale teknikker - er det felt, som undersøges med henblik på at identificere hvem, der til forskellige tider er uden for og dermed, hvem, der hører til, hvordan dette begrundes og hvilke typer af intervention, der er forbindet med udskillelse og indhegning. Formålet med denne eftersøgning af velfærdsstatens ekskluderende udviklingslinjer er at anskue debatten om nutidens fremmede: flygtninge og indvandrere inde fra, det vil sige med udgangspunkt i velfærdsstatens egne arkiver.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Velferdsforskning
Udgave nummer4
Sider (fra-til)198-209
Antal sider12
ISSN0809-2052
StatusUdgivet - 2006

Emneord

  • Velfærdsstat
  • Historie
  • In- og eksklusion
  • governmentality
  • Flygtninge og indvandrere

Citer dette

@article{61e9a870c74711dbbd5f000ea68e967b,
title = "Velf{\ae}rdsstatens Andre: In- og eksklusion af mennesker i den moderne danske stat. 1800-1980",
abstract = "Med afs{\ae}t i at inklusion og eksklusion er processer, som gensidigt betinger hinanden, belyser artiklen udvalgte elementer af den danske velf{\ae}rdsstats historie. Det sociale dom{\ae}ne - socialpolitik og sociale teknikker - er det felt, som unders{\o}ges med henblik p{\aa} at identificere hvem, der til forskellige tider er uden for og dermed, hvem, der h{\o}rer til, hvordan dette begrundes og hvilke typer af intervention, der er forbindet med udskillelse og indhegning. Form{\aa}let med denne efters{\o}gning af velf{\ae}rdsstatens ekskluderende udviklingslinjer er at anskue debatten om nutidens fremmede: flygtninge og indvandrere inde fra, det vil sige med udgangspunkt i velf{\ae}rdsstatens egne arkiver.",
keywords = "Velf{\ae}rdsstat, Historie, In- og eksklusion, governmentality, Flygtninge og indvandrere, History",
author = "Kirsten Hvenegaard-Lassen",
year = "2006",
language = "Dansk",
pages = "198--209",
journal = "Tidsskrift for Velferdsforskning",
issn = "0809-2052",
publisher = "Fagbokforlaget",
number = "4",

}

Velfærdsstatens Andre : In- og eksklusion af mennesker i den moderne danske stat. 1800-1980. / Hvenegaard-Lassen, Kirsten.

I: Tidsskrift for Velferdsforskning, Nr. 4, 2006, s. 198-209.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Velfærdsstatens Andre

T2 - In- og eksklusion af mennesker i den moderne danske stat. 1800-1980

AU - Hvenegaard-Lassen, Kirsten

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Med afsæt i at inklusion og eksklusion er processer, som gensidigt betinger hinanden, belyser artiklen udvalgte elementer af den danske velfærdsstats historie. Det sociale domæne - socialpolitik og sociale teknikker - er det felt, som undersøges med henblik på at identificere hvem, der til forskellige tider er uden for og dermed, hvem, der hører til, hvordan dette begrundes og hvilke typer af intervention, der er forbindet med udskillelse og indhegning. Formålet med denne eftersøgning af velfærdsstatens ekskluderende udviklingslinjer er at anskue debatten om nutidens fremmede: flygtninge og indvandrere inde fra, det vil sige med udgangspunkt i velfærdsstatens egne arkiver.

AB - Med afsæt i at inklusion og eksklusion er processer, som gensidigt betinger hinanden, belyser artiklen udvalgte elementer af den danske velfærdsstats historie. Det sociale domæne - socialpolitik og sociale teknikker - er det felt, som undersøges med henblik på at identificere hvem, der til forskellige tider er uden for og dermed, hvem, der hører til, hvordan dette begrundes og hvilke typer af intervention, der er forbindet med udskillelse og indhegning. Formålet med denne eftersøgning af velfærdsstatens ekskluderende udviklingslinjer er at anskue debatten om nutidens fremmede: flygtninge og indvandrere inde fra, det vil sige med udgangspunkt i velfærdsstatens egne arkiver.

KW - Velfærdsstat

KW - Historie

KW - In- og eksklusion

KW - governmentality

KW - Flygtninge og indvandrere

KW - History

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 198

EP - 209

JO - Tidsskrift for Velferdsforskning

JF - Tidsskrift for Velferdsforskning

SN - 0809-2052

IS - 4

ER -