Velfærdsstat og civilsamfund

De nordiske lande i komparativt perspektiv

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Det er hensigt med denne artikel, at specifisere forholdet mellem velfærdsstaten og civilsamfundet samt at placere de nordiske lande i et komparativt perspektiv i forhold til resten af Europa hvad angår frivillighed, social kapital og dermed den betydning som det civile samfunds og dets organisationer har i det sen-moderne samfund. Artiklen starter med en præcisering af de forskellige tilgange til forståelsen af civilsamfund samt forholdet mellem civilsamfund og velfærdsstat. Dette efterfølges af en analyse af forskelle mellem de europæiske lande i frivillighed og i organiseringen af civilsamfundet i Norden. Artiklen afsluttes med en tentativ typologi over frivillighedsregimer i Europa.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Samfunnsforskning
Vol/bind49
Udgave nummer4
Sider (fra-til)595-609
ISSN0040-716X
StatusUdgivet - 2008

Emneord

  • Civilsamfund
  • Skandinavien
  • frivillighed

Citer dette

@article{b65d16f0e53e11dda5ae000ea68e967b,
title = "Velf{\ae}rdsstat og civilsamfund: De nordiske lande i komparativt perspektiv",
abstract = "Det er hensigt med denne artikel, at specifisere forholdet mellem velf{\ae}rdsstaten og civilsamfundet samt at placere de nordiske lande i et komparativt perspektiv i forhold til resten af Europa hvad ang{\aa}r frivillighed, social kapital og dermed den betydning som det civile samfunds og dets organisationer har i det sen-moderne samfund. Artiklen starter med en pr{\ae}cisering af de forskellige tilgange til forst{\aa}elsen af civilsamfund samt forholdet mellem civilsamfund og velf{\ae}rdsstat. Dette efterf{\o}lges af en analyse af forskelle mellem de europ{\ae}iske lande i frivillighed og i organiseringen af civilsamfundet i Norden. Artiklen afsluttes med en tentativ typologi over frivillighedsregimer i Europa.",
keywords = "Civilsamfund, Skandinavien, frivillighed, Civil Society, Scandinavia, Volunteering",
author = "Boje, {Thomas P.}",
year = "2008",
language = "Dansk",
volume = "49",
pages = "595--609",
journal = "Tidsskrift for Samfunnsforskning",
issn = "0040-716X",
publisher = "Universitetsforlaget AS",
number = "4",

}

Velfærdsstat og civilsamfund : De nordiske lande i komparativt perspektiv. / Boje, Thomas P.

I: Tidsskrift for Samfunnsforskning, Bind 49, Nr. 4, 2008, s. 595-609.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Velfærdsstat og civilsamfund

T2 - De nordiske lande i komparativt perspektiv

AU - Boje, Thomas P.

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Det er hensigt med denne artikel, at specifisere forholdet mellem velfærdsstaten og civilsamfundet samt at placere de nordiske lande i et komparativt perspektiv i forhold til resten af Europa hvad angår frivillighed, social kapital og dermed den betydning som det civile samfunds og dets organisationer har i det sen-moderne samfund. Artiklen starter med en præcisering af de forskellige tilgange til forståelsen af civilsamfund samt forholdet mellem civilsamfund og velfærdsstat. Dette efterfølges af en analyse af forskelle mellem de europæiske lande i frivillighed og i organiseringen af civilsamfundet i Norden. Artiklen afsluttes med en tentativ typologi over frivillighedsregimer i Europa.

AB - Det er hensigt med denne artikel, at specifisere forholdet mellem velfærdsstaten og civilsamfundet samt at placere de nordiske lande i et komparativt perspektiv i forhold til resten af Europa hvad angår frivillighed, social kapital og dermed den betydning som det civile samfunds og dets organisationer har i det sen-moderne samfund. Artiklen starter med en præcisering af de forskellige tilgange til forståelsen af civilsamfund samt forholdet mellem civilsamfund og velfærdsstat. Dette efterfølges af en analyse af forskelle mellem de europæiske lande i frivillighed og i organiseringen af civilsamfundet i Norden. Artiklen afsluttes med en tentativ typologi over frivillighedsregimer i Europa.

KW - Civilsamfund

KW - Skandinavien

KW - frivillighed

KW - Civil Society

KW - Scandinavia

KW - Volunteering

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 49

SP - 595

EP - 609

JO - Tidsskrift for Samfunnsforskning

JF - Tidsskrift for Samfunnsforskning

SN - 0040-716X

IS - 4

ER -