Vejen videre

- hvor går eleverne hen efter afsluttet uddannelse?

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

TitelElever i erhvervsuddannelserne
    RedaktørerTorben Størner, Karsten Holm Sørensen
    Udgivelses stedKøbenhavn
    ForlagMunksgaard
    Publikationsdato1 mar. 2014
    Sider159-177
    Artikelnummer12
    ISBN (Trykt)9788762812482
    StatusUdgivet - 1 mar. 2014

Jørgensen, C. H. (2014). Vejen videre: - hvor går eleverne hen efter afsluttet uddannelse? . I T. Størner, & K. Holm Sørensen (red.), Elever i erhvervsuddannelserne (s. 159-177). [12] København: Munksgaard .
    Jørgensen, Christian Helms. / Vejen videre : - hvor går eleverne hen efter afsluttet uddannelse? . Elever i erhvervsuddannelserne. red. / Torben Størner ; Karsten Holm Sørensen . København : Munksgaard , 2014. s. 159-177
    @inbook{faa67f6833c649388fe07f46cd4f9c47,
    title = "Vejen videre: - hvor g{\aa}r eleverne hen efter afsluttet uddannelse?",
    abstract = "Denne artikel handler om, hvad elever fra erhvervsuddannelserne bruger deres uddannelse til, n{\aa}r de forlader erhvervsskolen. De fleste erhvervsuddannelser er rettet mod et bestemt fag, og mange unge tror, at de med en erhvervsuddannelse bliver bundet til dette fag. Det er en af begrundelserne for at unge v{\ae}lger en gymnasial uddannelse i stedet for en erhvervsfaglig. En erhvervsuddannelse opfattes desuden som en blindgyde i forhold til en videreg{\aa}ende uddannelse. Unders{\o}gelser af elevernes overgange fra en erhvervsuddannelse til arbejdsmarkedet viser dog et andet billede. De unge som gennemf{\o}rer en erhvervsuddannelse, kommer let i besk{\ae}ftigelse og mange skifter b{\aa}de arbejdsplads, branche og arbejdsomr{\aa}de, ligesom en del avancerer og f{\aa}r ledelsesopgaver. Der er dog ogs{\aa} nogle som m{\aa} opgive at finde arbejde i faget og i stedet arbejder som ufagl{\ae}rt. Mange deltager i efteruddannelse, mens f{\ae}rre forts{\ae}tter i videreg{\aa}ende uddannelse. Artiklen beskriver nogle af de generelle m{\o}nstre i de tidligere elevers veje p{\aa} arbejdsmarkedet, og giver cases og eksempler p{\aa} elever og deres fort{\ae}llinger.",
    author = "J{\o}rgensen, {Christian Helms}",
    year = "2014",
    month = "3",
    day = "1",
    isbn = "9788762812482",
    pages = "159--177",
    editor = "St{\o}rner, {Torben } and {Holm S{\o}rensen }, {Karsten }",
    booktitle = "Elever i erhvervsuddannelserne",
    publisher = "Munksgaard",

Jørgensen, CH 2014, Vejen videre: - hvor går eleverne hen efter afsluttet uddannelse? . i T Størner & K Holm Sørensen (red), Elever i erhvervsuddannelserne., 12, Munksgaard , København, s. 159-177.

Vejen videre : - hvor går eleverne hen efter afsluttet uddannelse? . / Jørgensen, Christian Helms.

Elever i erhvervsuddannelserne. red. / Torben Størner; Karsten Holm Sørensen . København : Munksgaard , 2014. s. 159-177 12.

TY - CHAP

T1 - Vejen videre

T2 - - hvor går eleverne hen efter afsluttet uddannelse?

AU - Jørgensen, Christian Helms

PY - 2014/3/1

Y1 - 2014/3/1

N2 - Denne artikel handler om, hvad elever fra erhvervsuddannelserne bruger deres uddannelse til, når de forlader erhvervsskolen. De fleste erhvervsuddannelser er rettet mod et bestemt fag, og mange unge tror, at de med en erhvervsuddannelse bliver bundet til dette fag. Det er en af begrundelserne for at unge vælger en gymnasial uddannelse i stedet for en erhvervsfaglig. En erhvervsuddannelse opfattes desuden som en blindgyde i forhold til en videregående uddannelse. Undersøgelser af elevernes overgange fra en erhvervsuddannelse til arbejdsmarkedet viser dog et andet billede. De unge som gennemfører en erhvervsuddannelse, kommer let i beskæftigelse og mange skifter både arbejdsplads, branche og arbejdsområde, ligesom en del avancerer og får ledelsesopgaver. Der er dog også nogle som må opgive at finde arbejde i faget og i stedet arbejder som ufaglært. Mange deltager i efteruddannelse, mens færre fortsætter i videregående uddannelse. Artiklen beskriver nogle af de generelle mønstre i de tidligere elevers veje på arbejdsmarkedet, og giver cases og eksempler på elever og deres fortællinger.

AB - Denne artikel handler om, hvad elever fra erhvervsuddannelserne bruger deres uddannelse til, når de forlader erhvervsskolen. De fleste erhvervsuddannelser er rettet mod et bestemt fag, og mange unge tror, at de med en erhvervsuddannelse bliver bundet til dette fag. Det er en af begrundelserne for at unge vælger en gymnasial uddannelse i stedet for en erhvervsfaglig. En erhvervsuddannelse opfattes desuden som en blindgyde i forhold til en videregående uddannelse. Undersøgelser af elevernes overgange fra en erhvervsuddannelse til arbejdsmarkedet viser dog et andet billede. De unge som gennemfører en erhvervsuddannelse, kommer let i beskæftigelse og mange skifter både arbejdsplads, branche og arbejdsområde, ligesom en del avancerer og får ledelsesopgaver. Der er dog også nogle som må opgive at finde arbejde i faget og i stedet arbejder som ufaglært. Mange deltager i efteruddannelse, mens færre fortsætter i videregående uddannelse. Artiklen beskriver nogle af de generelle mønstre i de tidligere elevers veje på arbejdsmarkedet, og giver cases og eksempler på elever og deres fortællinger.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788762812482

SP - 159

EP - 177