Vejen videre

- hvor går eleverne hen efter afsluttet uddannelse?

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  Resumé

  Denne artikel handler om, hvad elever fra erhvervsuddannelserne bruger deres uddannelse til, når de forlader erhvervsskolen. De fleste erhvervsuddannelser er rettet mod et bestemt fag, og mange unge tror, at de med en erhvervsuddannelse bliver bundet til dette fag. Det er en af begrundelserne for at unge vælger en gymnasial uddannelse i stedet for en erhvervsfaglig. En erhvervsuddannelse opfattes desuden som en blindgyde i forhold til en videregående uddannelse. Undersøgelser af elevernes overgange fra en erhvervsuddannelse til arbejdsmarkedet viser dog et andet billede. De unge som gennemfører en erhvervsuddannelse, kommer let i beskæftigelse og mange skifter både arbejdsplads, branche og arbejdsområde, ligesom en del avancerer og får ledelsesopgaver. Der er dog også nogle som må opgive at finde arbejde i faget og i stedet arbejder som ufaglært. Mange deltager i efteruddannelse, mens færre fortsætter i videregående uddannelse. Artiklen beskriver nogle af de generelle mønstre i de tidligere elevers veje på arbejdsmarkedet, og giver cases og eksempler på elever og deres fortællinger.
  OriginalsprogDansk
  TitelElever i erhvervsuddannelserne
  RedaktørerTorben Størner, Karsten Holm Sørensen
  Udgivelses stedKøbenhavn
  ForlagMunksgaard
  Publikationsdato1 mar. 2014
  Sider159-177
  Artikelnummer12
  ISBN (Trykt)9788762812482
  StatusUdgivet - 1 mar. 2014

  Citer dette

  Jørgensen, C. H. (2014). Vejen videre: - hvor går eleverne hen efter afsluttet uddannelse? . I T. Størner, & K. Holm Sørensen (red.), Elever i erhvervsuddannelserne (s. 159-177). [12] København: Munksgaard .
  Jørgensen, Christian Helms. / Vejen videre : - hvor går eleverne hen efter afsluttet uddannelse? . Elever i erhvervsuddannelserne. red. / Torben Størner ; Karsten Holm Sørensen . København : Munksgaard , 2014. s. 159-177
  @inbook{faa67f6833c649388fe07f46cd4f9c47,
  title = "Vejen videre: - hvor g{\aa}r eleverne hen efter afsluttet uddannelse?",
  abstract = "Denne artikel handler om, hvad elever fra erhvervsuddannelserne bruger deres uddannelse til, n{\aa}r de forlader erhvervsskolen. De fleste erhvervsuddannelser er rettet mod et bestemt fag, og mange unge tror, at de med en erhvervsuddannelse bliver bundet til dette fag. Det er en af begrundelserne for at unge v{\ae}lger en gymnasial uddannelse i stedet for en erhvervsfaglig. En erhvervsuddannelse opfattes desuden som en blindgyde i forhold til en videreg{\aa}ende uddannelse. Unders{\o}gelser af elevernes overgange fra en erhvervsuddannelse til arbejdsmarkedet viser dog et andet billede. De unge som gennemf{\o}rer en erhvervsuddannelse, kommer let i besk{\ae}ftigelse og mange skifter b{\aa}de arbejdsplads, branche og arbejdsomr{\aa}de, ligesom en del avancerer og f{\aa}r ledelsesopgaver. Der er dog ogs{\aa} nogle som m{\aa} opgive at finde arbejde i faget og i stedet arbejder som ufagl{\ae}rt. Mange deltager i efteruddannelse, mens f{\ae}rre forts{\ae}tter i videreg{\aa}ende uddannelse. Artiklen beskriver nogle af de generelle m{\o}nstre i de tidligere elevers veje p{\aa} arbejdsmarkedet, og giver cases og eksempler p{\aa} elever og deres fort{\ae}llinger.",
  author = "J{\o}rgensen, {Christian Helms}",
  year = "2014",
  month = "3",
  day = "1",
  language = "Dansk",
  isbn = "9788762812482",
  pages = "159--177",
  editor = "St{\o}rner, {Torben } and {Holm S{\o}rensen }, {Karsten }",
  booktitle = "Elever i erhvervsuddannelserne",
  publisher = "Munksgaard",

  }

  Jørgensen, CH 2014, Vejen videre: - hvor går eleverne hen efter afsluttet uddannelse? . i T Størner & K Holm Sørensen (red), Elever i erhvervsuddannelserne., 12, Munksgaard , København, s. 159-177.

  Vejen videre : - hvor går eleverne hen efter afsluttet uddannelse? . / Jørgensen, Christian Helms.

  Elever i erhvervsuddannelserne. red. / Torben Størner; Karsten Holm Sørensen . København : Munksgaard , 2014. s. 159-177 12.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  TY - CHAP

  T1 - Vejen videre

  T2 - - hvor går eleverne hen efter afsluttet uddannelse?

  AU - Jørgensen, Christian Helms

  PY - 2014/3/1

  Y1 - 2014/3/1

  N2 - Denne artikel handler om, hvad elever fra erhvervsuddannelserne bruger deres uddannelse til, når de forlader erhvervsskolen. De fleste erhvervsuddannelser er rettet mod et bestemt fag, og mange unge tror, at de med en erhvervsuddannelse bliver bundet til dette fag. Det er en af begrundelserne for at unge vælger en gymnasial uddannelse i stedet for en erhvervsfaglig. En erhvervsuddannelse opfattes desuden som en blindgyde i forhold til en videregående uddannelse. Undersøgelser af elevernes overgange fra en erhvervsuddannelse til arbejdsmarkedet viser dog et andet billede. De unge som gennemfører en erhvervsuddannelse, kommer let i beskæftigelse og mange skifter både arbejdsplads, branche og arbejdsområde, ligesom en del avancerer og får ledelsesopgaver. Der er dog også nogle som må opgive at finde arbejde i faget og i stedet arbejder som ufaglært. Mange deltager i efteruddannelse, mens færre fortsætter i videregående uddannelse. Artiklen beskriver nogle af de generelle mønstre i de tidligere elevers veje på arbejdsmarkedet, og giver cases og eksempler på elever og deres fortællinger.

  AB - Denne artikel handler om, hvad elever fra erhvervsuddannelserne bruger deres uddannelse til, når de forlader erhvervsskolen. De fleste erhvervsuddannelser er rettet mod et bestemt fag, og mange unge tror, at de med en erhvervsuddannelse bliver bundet til dette fag. Det er en af begrundelserne for at unge vælger en gymnasial uddannelse i stedet for en erhvervsfaglig. En erhvervsuddannelse opfattes desuden som en blindgyde i forhold til en videregående uddannelse. Undersøgelser af elevernes overgange fra en erhvervsuddannelse til arbejdsmarkedet viser dog et andet billede. De unge som gennemfører en erhvervsuddannelse, kommer let i beskæftigelse og mange skifter både arbejdsplads, branche og arbejdsområde, ligesom en del avancerer og får ledelsesopgaver. Der er dog også nogle som må opgive at finde arbejde i faget og i stedet arbejder som ufaglært. Mange deltager i efteruddannelse, mens færre fortsætter i videregående uddannelse. Artiklen beskriver nogle af de generelle mønstre i de tidligere elevers veje på arbejdsmarkedet, og giver cases og eksempler på elever og deres fortællinger.

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 9788762812482

  SP - 159

  EP - 177

  BT - Elever i erhvervsuddannelserne

  A2 - Størner, Torben

  A2 - Holm Sørensen , Karsten

  PB - Munksgaard

  CY - København

  ER -

  Jørgensen CH. Vejen videre: - hvor går eleverne hen efter afsluttet uddannelse? . I Størner T, Holm Sørensen K, red., Elever i erhvervsuddannelserne. København: Munksgaard . 2014. s. 159-177. 12