Vækstøkonomi på vildspor

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskning

Resumé

Den globaløkonomiske udvikling har klare mindelser om Titanics jomfrurejse i foråret 1913. Hvordan kunne Titanic forlise, når den var konstrueret til at være synkefri? Uanset at hvert enkelt tandhjul var velfungerende, og hver enkelt møtrik var fastspændt, så løb Titanic alligevel på det fatale isbjerg. Ganske uafhængigt af hvor mange ingeniører, der havde været involveret i at perfektionere maskineriet og optimere betjeningen på 1. klasse, så kunne det ikke forhindre sammenstødet. Hvis kursen er udstukket forkert, så viste det sig omsonst at vedblive med at flytte om på dækstolene for at få den bedste plads i solen."

Læs her en række iagttagelser fra 30 år med samfundsøkonomi, skrevet af professor emeritus ved Roskilde Universitet, Jesper Jespersen. Teksterne kan læses af såvel fagfolk som lægfolk med interesse for samfund, politik og økonomi. Bogen munder ud i det måske allermest presserende spørgsmål; giver det mening at tænke i en vækstbaseret samfundsøkonomi, med så presset en klode vi lever på?
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagJensen & Dalgaard
Antal sider212
ISBN (Trykt)9788771514940
StatusUdgivet - 2019

Bibliografisk note

Samling af essays gennem 20 år i anledning af fratrædelse fra professor i økonomi 1. marts 2019

Citer dette

Jespersen, J. (2019). Vækstøkonomi på vildspor. København: Jensen & Dalgaard.
Jespersen, Jesper. / Vækstøkonomi på vildspor. København : Jensen & Dalgaard, 2019. 212 s.
@book{0a0473a0671b4c6fbc6a7dae3678da67,
title = "V{\ae}kst{\o}konomi p{\aa} vildspor",
abstract = "Den global{\o}konomiske udvikling har klare mindelser om Titanics jomfrurejse i for{\aa}ret 1913. Hvordan kunne Titanic forlise, n{\aa}r den var konstrueret til at v{\ae}re synkefri? Uanset at hvert enkelt tandhjul var velfungerende, og hver enkelt m{\o}trik var fastsp{\ae}ndt, s{\aa} l{\o}b Titanic alligevel p{\aa} det fatale isbjerg. Ganske uafh{\ae}ngigt af hvor mange ingeni{\o}rer, der havde v{\ae}ret involveret i at perfektionere maskineriet og optimere betjeningen p{\aa} 1. klasse, s{\aa} kunne det ikke forhindre sammenst{\o}det. Hvis kursen er udstukket forkert, s{\aa} viste det sig omsonst at vedblive med at flytte om p{\aa} d{\ae}kstolene for at f{\aa} den bedste plads i solen.{"}L{\ae}s her en r{\ae}kke iagttagelser fra 30 {\aa}r med samfunds{\o}konomi, skrevet af professor emeritus ved Roskilde Universitet, Jesper Jespersen. Teksterne kan l{\ae}ses af s{\aa}vel fagfolk som l{\ae}gfolk med interesse for samfund, politik og {\o}konomi. Bogen munder ud i det m{\aa}ske allermest presserende sp{\o}rgsm{\aa}l; giver det mening at t{\ae}nke i en v{\ae}kstbaseret samfunds{\o}konomi, med s{\aa} presset en klode vi lever p{\aa}?",
author = "Jesper Jespersen",
note = "Samling af essays gennem 20 {\aa}r i anledning af fratr{\ae}delse fra professor i {\o}konomi 1. marts 2019",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "9788771514940",
publisher = "Jensen & Dalgaard",
address = "Danmark",

}

Jespersen, J 2019, Vækstøkonomi på vildspor. Jensen & Dalgaard, København.

Vækstøkonomi på vildspor. / Jespersen, Jesper.

København : Jensen & Dalgaard, 2019. 212 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskning

TY - BOOK

T1 - Vækstøkonomi på vildspor

AU - Jespersen, Jesper

N1 - Samling af essays gennem 20 år i anledning af fratrædelse fra professor i økonomi 1. marts 2019

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Den globaløkonomiske udvikling har klare mindelser om Titanics jomfrurejse i foråret 1913. Hvordan kunne Titanic forlise, når den var konstrueret til at være synkefri? Uanset at hvert enkelt tandhjul var velfungerende, og hver enkelt møtrik var fastspændt, så løb Titanic alligevel på det fatale isbjerg. Ganske uafhængigt af hvor mange ingeniører, der havde været involveret i at perfektionere maskineriet og optimere betjeningen på 1. klasse, så kunne det ikke forhindre sammenstødet. Hvis kursen er udstukket forkert, så viste det sig omsonst at vedblive med at flytte om på dækstolene for at få den bedste plads i solen."Læs her en række iagttagelser fra 30 år med samfundsøkonomi, skrevet af professor emeritus ved Roskilde Universitet, Jesper Jespersen. Teksterne kan læses af såvel fagfolk som lægfolk med interesse for samfund, politik og økonomi. Bogen munder ud i det måske allermest presserende spørgsmål; giver det mening at tænke i en vækstbaseret samfundsøkonomi, med så presset en klode vi lever på?

AB - Den globaløkonomiske udvikling har klare mindelser om Titanics jomfrurejse i foråret 1913. Hvordan kunne Titanic forlise, når den var konstrueret til at være synkefri? Uanset at hvert enkelt tandhjul var velfungerende, og hver enkelt møtrik var fastspændt, så løb Titanic alligevel på det fatale isbjerg. Ganske uafhængigt af hvor mange ingeniører, der havde været involveret i at perfektionere maskineriet og optimere betjeningen på 1. klasse, så kunne det ikke forhindre sammenstødet. Hvis kursen er udstukket forkert, så viste det sig omsonst at vedblive med at flytte om på dækstolene for at få den bedste plads i solen."Læs her en række iagttagelser fra 30 år med samfundsøkonomi, skrevet af professor emeritus ved Roskilde Universitet, Jesper Jespersen. Teksterne kan læses af såvel fagfolk som lægfolk med interesse for samfund, politik og økonomi. Bogen munder ud i det måske allermest presserende spørgsmål; giver det mening at tænke i en vækstbaseret samfundsøkonomi, med så presset en klode vi lever på?

UR - http://jensenogdalgaard.dk/shop/non-fiktion/326-jd.html

M3 - Antologi

SN - 9788771514940

BT - Vækstøkonomi på vildspor

PB - Jensen & Dalgaard

CY - København

ER -

Jespersen J. Vækstøkonomi på vildspor. København: Jensen & Dalgaard, 2019. 212 s.