Unge, udenforskab og social forandring

Nordiske perspektiver

Reidun Follesø (Redaktør), Trine Wulf-Andersen (Redaktør), Terje Olsen (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Resumé

Udgivelses stedFrederiksberg C
ForlagFrydenlund Academic
Udgave1
ISBN (Trykt)978-87-7118-698-7
StatusUdgivet - 2016
NavnVelfærd, professioner og hverdagsliv under forandring
Nummer1
ISSN2246-3623

• Unge
  • Udenforskab
  • Social forandring
  • Nordiske perspektiver

Follesø, R., Wulf-Andersen, T., & Olsen, T. (red.) (2016). Unge, udenforskab og social forandring: Nordiske perspektiver. (1 udg.) Frederiksberg C: Frydenlund Academic. Velfærd, professioner og hverdagsliv under forandring, Nr. 1
Follesø, Reidun (Redaktør) ; Wulf-Andersen, Trine (Redaktør) ; Olsen, Terje (Redaktør). / Unge, udenforskab og social forandring : Nordiske perspektiver. 1 udg. Frederiksberg C : Frydenlund Academic, 2016. 328 s. (Velfærd, professioner og hverdagsliv under forandring; Nr. 1).
@book{31239cfdeae6410aa96bc06f6d8d896d,
title = "Unge, udenforskab og social forandring: Nordiske perspektiver",
abstract = "Fem millioner af Nordens indbyggere er unge i alderen 16-29 {\aa}r. De fleste af disse har gode og trygge liv, og vi har aldrig haft s{\aa} h{\o}jt en uddannet ungdomsgeneration som i dag. Samtidig er 6-12 procent af hver {\aa}rgang i fare for at havne i langvarigt udenforskab i forhold til samfundets institutioner og f{\ae}llesskaber. Konsekvenserne af udenforskab kan v{\ae}re langvarige og vanskelige at komme sig over, og de er alvorlige, b{\aa}de for den enkelte unge og for samfundet.Denne bog s{\ae}tter fokus p{\aa} vanskelighederne, som de opleves af unge, men ogs{\aa} p{\aa} ressourcer og potentialer. Her pr{\ae}senteres en vifte af analyser af unge menneskers ganske forskellige situationer, deres liv og erfaringer i og p{\aa} tv{\ae}rs af nordiske kontekster. Tilsammen bidrager kapitlerne til en kritisk diskussion af, hvordan vi kan forst{\aa} og begrebss{\ae}tte udenforskab, og hvordan inddragelse af unges vidensbidrag kan skabe social forandring og styrkede tilh{\o}rsforhold for unge.",
keywords = "Unge, Udenforskab, Social forandring, Nordiske perspektiver",
editor = "Reidun Folles{\o} and Trine Wulf-Andersen and Terje Olsen",
year = "2016",
isbn = "978-87-7118-698-7",
publisher = "Frydenlund Academic",
edition = "1",

Follesø, R, Wulf-Andersen, T & Olsen, T (red) 2016, Unge, udenforskab og social forandring: Nordiske perspektiver. Velfærd, professioner og hverdagsliv under forandring, nr. 1, 1 udg, Frydenlund Academic, Frederiksberg C.

Unge, udenforskab og social forandring : Nordiske perspektiver. / Follesø, Reidun (Redaktør); Wulf-Andersen, Trine (Redaktør); Olsen, Terje (Redaktør).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Unge, udenforskab og social forandring

T2 - Nordiske perspektiver

A2 - Follesø, Reidun

A2 - Wulf-Andersen, Trine

A2 - Olsen, Terje

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Fem millioner af Nordens indbyggere er unge i alderen 16-29 år. De fleste af disse har gode og trygge liv, og vi har aldrig haft så højt en uddannet ungdomsgeneration som i dag. Samtidig er 6-12 procent af hver årgang i fare for at havne i langvarigt udenforskab i forhold til samfundets institutioner og fællesskaber. Konsekvenserne af udenforskab kan være langvarige og vanskelige at komme sig over, og de er alvorlige, både for den enkelte unge og for samfundet.Denne bog sætter fokus på vanskelighederne, som de opleves af unge, men også på ressourcer og potentialer. Her præsenteres en vifte af analyser af unge menneskers ganske forskellige situationer, deres liv og erfaringer i og på tværs af nordiske kontekster. Tilsammen bidrager kapitlerne til en kritisk diskussion af, hvordan vi kan forstå og begrebssætte udenforskab, og hvordan inddragelse af unges vidensbidrag kan skabe social forandring og styrkede tilhørsforhold for unge.

AB - Fem millioner af Nordens indbyggere er unge i alderen 16-29 år. De fleste af disse har gode og trygge liv, og vi har aldrig haft så højt en uddannet ungdomsgeneration som i dag. Samtidig er 6-12 procent af hver årgang i fare for at havne i langvarigt udenforskab i forhold til samfundets institutioner og fællesskaber. Konsekvenserne af udenforskab kan være langvarige og vanskelige at komme sig over, og de er alvorlige, både for den enkelte unge og for samfundet.Denne bog sætter fokus på vanskelighederne, som de opleves af unge, men også på ressourcer og potentialer. Her præsenteres en vifte af analyser af unge menneskers ganske forskellige situationer, deres liv og erfaringer i og på tværs af nordiske kontekster. Tilsammen bidrager kapitlerne til en kritisk diskussion af, hvordan vi kan forstå og begrebssætte udenforskab, og hvordan inddragelse af unges vidensbidrag kan skabe social forandring og styrkede tilhørsforhold for unge.

KW - Unge

KW - Udenforskab

KW - Social forandring

KW - Nordiske perspektiver

M3 - Antologi

SN - 978-87-7118-698-7

BT - Unge, udenforskab og social forandring

PB - Frydenlund Academic

CY - Frederiksberg C

Follesø R, (ed.), Wulf-Andersen T, (ed.), Olsen T, (ed.). Unge, udenforskab og social forandring: Nordiske perspektiver. 1 udg. Frederiksberg C: Frydenlund Academic, 2016. 328 s. (Velfærd, professioner og hverdagsliv under forandring; Nr. 1).