Understøttelse og udvikling af det frivillige sociale arbejde: En analyse af udviklingstendenser og behov for kontinuitet og forandring i nationale virkemidler

Helle Hygum Espersen, Linda Lundgaard Andersen, Leif Olsen, Anne Tortzen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

Abstract

Denne undersøgelse er gennemført for Socialstyrelsen og Børne-og Socialministeriet og har til formål at undersøge, hvordan offentligt støttede, tværgående nationale aktører kan bidrage til at udvikle og understøtte det frivillige sociale område. Aktuelt er der tale om Center for Frivilligt Socialt Arbejde, Fonden for Socialt Ansvar, Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark, Frivilligrådet og Socialstyrelsen, der med forskellige virkemidler og metoder understøtter og udvikler det frivillige sociale arbejde. Undersøgelsen er en del af ”Frivilligpakken” i Satspuljeaftalen for Social-og Indenrigsom-rådet 2016-2019 og er gennemført af VIVE og RUC i perioden fra november 2016 til januar 2018.
Undersøgelsen er gennemført på baggrund af et fokuseret litteraturstudie og desk research samt en kvalitativ interviewundersøgelse blandt i alt 75 informanter. Rapporten indeholder en analyse af forholdet mellem udviklingstendenser og udfordringer på det frivillige sociale område og aktuelle virkemidler hos de tværgående nationale og offentligt støttede aktører, som bidrager til at understøtte og udvikle det frivillige sociale område. Fokus ligger blandt andet på at undersøge, hvor der i et fremtidigt perspektiv er brug for henholdsvis kontinuitet og forandring i disse virkemidler.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagVIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd
Antal sider139
ISBN (Trykt)978-87-93626-59-1
StatusUdgivet - 2018

Citer dette