Ulighed i sundhed

Nye humanistiske og samfundsvidenskabelige perspektiver

Sine Lehn-Christiansen (Redaktør), Anne Liveng (Redaktør), Betina Dybbroe (Redaktør), Mari Holen (Redaktør), Nicole Thualagant (Redaktør), Iben Charlotte Aamann (Redaktør), Birgitta Nordenhof Larsen (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Resumé

Bogens kapitler handler bl.a. om:

Mænd og sundhed
Klasse, sundhed og subjekt
Overvægt
Mental sundhed, klasse og livshistorie
Aktiv aldring
Kræft
Pårørende

Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagFrydenlund Academic
ISBN (Trykt)978-87-7118-711-3
StatusUdgivet - maj 2016
NavnSundhed, Samfund og Kultur
Nummer1

@book{43b038898c844747843d9115dd0a2bf3,
title = "Ulighed i sundhed: Nye humanistiske og samfundsvidenskabelige perspektiver",
abstract = "Uligheden i sundhed er stigende i Danmark trods et mange{\aa}rigt politisk fokus p{\aa} at bek{\ae}mpe den. Bogen bidrager med viden om de komplekse processer, hvori ulighed i sundhed opst{\aa}r og reproduceres.Bogens kapitler handler bl.a. om: M{\ae}nd og sundhed Klasse, sundhed og subjekt Overv{\ae}gt Mental sundhed, klasse og livshistorie Aktiv aldring Kr{\ae}ft P{\aa}r{\o}rendeF{\ae}lles for bidragene er, at de anskuer ulighed i sundhed som et sp{\o}rgsm{\aa}l om social retf{\ae}rdighed, menneskev{\ae}rd og demokrati. Bogens fokus er p{\aa} folkesundheden samt sundhed og sundhedsfremme som en sociokulturel praksis. Forfatterne bygger p{\aa} den epidemiologiske forskning, men g{\aa}r skridtet videre og ser p{\aa} baggrunden for uligheden p{\aa} b{\aa}de et samfundsm{\ae}ssigt, institutionelt og mikroniveau.Dermed s{\ae}ttes ulighedsproblematikken ind i et bredere samfundsm{\ae}ssigt perspektiv, og forfatterne giver deres bud p{\aa}, hvordan vi kan forst{\aa} ulighed i sundhed som del af et socialt liv, der finder sted b{\aa}de i hverdagslivet og i de institutionelle rammer.Bidragyderne er Sine Lehn-Christiansen, Anne Liveng, Be­ti­na Dybbroe, Mari Holen, Nicole Thualagant, Iben Charlotte Aamann, Birgitta Nordenhof, Camilla Bernild, Kevin Mogensen og Lisa Harryson.",
editor = "Sine Lehn-Christiansen and Anne Liveng and Betina Dybbroe and Mari Holen and Nicole Thualagant and Aamann, {Iben Charlotte} and Larsen, {Birgitta Nordenhof}",
year = "2016",
month = "5",
isbn = "978-87-7118-711-3",
publisher = "Frydenlund Academic",

TY - BOOK

T1 - Ulighed i sundhed

T2 - Nye humanistiske og samfundsvidenskabelige perspektiver

A2 - Lehn-Christiansen, Sine

A2 - Liveng, Anne

A2 - Dybbroe, Betina

A2 - Holen, Mari

A2 - Thualagant, Nicole

A2 - Aamann, Iben Charlotte

A2 - Larsen, Birgitta Nordenhof

PY - 2016/5

Y1 - 2016/5

N2 - Uligheden i sundhed er stigende i Danmark trods et mangeårigt politisk fokus på at bekæmpe den. Bogen bidrager med viden om de komplekse processer, hvori ulighed i sundhed opstår og reproduceres.Bogens kapitler handler bl.a. om: Mænd og sundhed Klasse, sundhed og subjekt Overvægt Mental sundhed, klasse og livshistorie Aktiv aldring Kræft PårørendeFælles for bidragene er, at de anskuer ulighed i sundhed som et spørgsmål om social retfærdighed, menneskeværd og demokrati. Bogens fokus er på folkesundheden samt sundhed og sundhedsfremme som en sociokulturel praksis. Forfatterne bygger på den epidemiologiske forskning, men går skridtet videre og ser på baggrunden for uligheden på både et samfundsmæssigt, institutionelt og mikroniveau.Dermed sættes ulighedsproblematikken ind i et bredere samfundsmæssigt perspektiv, og forfatterne giver deres bud på, hvordan vi kan forstå ulighed i sundhed som del af et socialt liv, der finder sted både i hverdagslivet og i de institutionelle rammer.Bidragyderne er Sine Lehn-Christiansen, Anne Liveng, Be­ti­na Dybbroe, Mari Holen, Nicole Thualagant, Iben Charlotte Aamann, Birgitta Nordenhof, Camilla Bernild, Kevin Mogensen og Lisa Harryson.

AB - Uligheden i sundhed er stigende i Danmark trods et mangeårigt politisk fokus på at bekæmpe den. Bogen bidrager med viden om de komplekse processer, hvori ulighed i sundhed opstår og reproduceres.Bogens kapitler handler bl.a. om: Mænd og sundhed Klasse, sundhed og subjekt Overvægt Mental sundhed, klasse og livshistorie Aktiv aldring Kræft PårørendeFælles for bidragene er, at de anskuer ulighed i sundhed som et spørgsmål om social retfærdighed, menneskeværd og demokrati. Bogens fokus er på folkesundheden samt sundhed og sundhedsfremme som en sociokulturel praksis. Forfatterne bygger på den epidemiologiske forskning, men går skridtet videre og ser på baggrunden for uligheden på både et samfundsmæssigt, institutionelt og mikroniveau.Dermed sættes ulighedsproblematikken ind i et bredere samfundsmæssigt perspektiv, og forfatterne giver deres bud på, hvordan vi kan forstå ulighed i sundhed som del af et socialt liv, der finder sted både i hverdagslivet og i de institutionelle rammer.Bidragyderne er Sine Lehn-Christiansen, Anne Liveng, Be­ti­na Dybbroe, Mari Holen, Nicole Thualagant, Iben Charlotte Aamann, Birgitta Nordenhof, Camilla Bernild, Kevin Mogensen og Lisa Harryson.

M3 - Antologi

SN - 978-87-7118-711-3