Uklare roller i postmoderne organisationer - om ledelse og selvstyrende grupper

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  Resumé

  I denne artikel tages udgangspunkt i en psykoanalytisk tilgang til forståelsen af lederes og ansattes reaktioner på uklare roller i forbindelse med teamorganisering. På baggrund af analysen af en case fra en dansk industrivirksomhed argumenteres i artiklen for, at psykoanalysen vil kunne bidrage til forståelsen af dynamikker mellem ansatte internt og mellem ansatte og ledelse, hvorved der fokuseres på ubevidste og irrationelle aspekter af adfærd i organisationer.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftTidsskrift for Arbejdsliv
  Vol/bind7
  Udgave nummer1
  Sider (fra-til)27-42
  Antal sider16
  ISSN1399-1442
  StatusUdgivet - 2005

  Citer dette

  @article{01c889c052cb11dbb97a000ea68e967b,
  title = "Uklare roller i postmoderne organisationer - om ledelse og selvstyrende grupper",
  abstract = "I denne artikel tages udgangspunkt i en psykoanalytisk tilgang til forst{\aa}elsen af lederes og ansattes reaktioner p{\aa} uklare roller i forbindelse med teamorganisering. P{\aa} baggrund af analysen af en case fra en dansk industrivirksomhed argumenteres i artiklen for, at psykoanalysen vil kunne bidrage til forst{\aa}elsen af dynamikker mellem ansatte internt og mellem ansatte og ledelse, hvorved der fokuseres p{\aa} ubevidste og irrationelle aspekter af adf{\ae}rd i organisationer.",
  author = "Steen Visholm",
  year = "2005",
  language = "Dansk",
  volume = "7",
  pages = "27--42",
  journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
  issn = "1399-1442",
  publisher = "Werks Grafiske Hus",
  number = "1",

  }

  Uklare roller i postmoderne organisationer - om ledelse og selvstyrende grupper. / Visholm, Steen.

  I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 7, Nr. 1, 2005, s. 27-42.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  TY - JOUR

  T1 - Uklare roller i postmoderne organisationer - om ledelse og selvstyrende grupper

  AU - Visholm, Steen

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - I denne artikel tages udgangspunkt i en psykoanalytisk tilgang til forståelsen af lederes og ansattes reaktioner på uklare roller i forbindelse med teamorganisering. På baggrund af analysen af en case fra en dansk industrivirksomhed argumenteres i artiklen for, at psykoanalysen vil kunne bidrage til forståelsen af dynamikker mellem ansatte internt og mellem ansatte og ledelse, hvorved der fokuseres på ubevidste og irrationelle aspekter af adfærd i organisationer.

  AB - I denne artikel tages udgangspunkt i en psykoanalytisk tilgang til forståelsen af lederes og ansattes reaktioner på uklare roller i forbindelse med teamorganisering. På baggrund af analysen af en case fra en dansk industrivirksomhed argumenteres i artiklen for, at psykoanalysen vil kunne bidrage til forståelsen af dynamikker mellem ansatte internt og mellem ansatte og ledelse, hvorved der fokuseres på ubevidste og irrationelle aspekter af adfærd i organisationer.

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 7

  SP - 27

  EP - 42

  JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

  JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

  SN - 1399-1442

  IS - 1

  ER -