Development of EU Environmental Regulation

Bidragets oversatte titel: Udviklingen i EU's Miljøregulering

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiUndervisning

Resumé

En tematiseret gennemgang af udviklingstrinene i EU's miljøpolitik fra de allerførste skirdt i 1970-72, der måtte basere sig på EU-traktatens generalklausul i Artikel 235, over declarationen på EU-topmødet i Paris i 1972, der kædede økonomisk udvikling sammen med et krav om hensyntagen til miljøet 'for at sikre bedre livskvalitet. Persoektivet var begrænset her. I 1973 kom det første Miljøhandlingsprogram, der siden er blevet afløst af efterfølgende, så vi nu har det 6. Miljøhandlingsprogram. Udviklingen af det Indre Marked satte afgørende gang i udviklingen i Miljøreguleringen, men underordnede samtidig i vidt omfang miljøhensynene under hensynet til det 'fælles', harmoniserede marked for varer. Det 5. handlingsprogram satte bæredygtighed frem for første gang, og det er understreget i det 6. program og senere understreget af Lissabon erklæringen om strategien for bæredygtig udvikling. Endelig er klimaproblematikken kommet til at fylde meget - noget, der behandles mere indgående i kapitel 11.
OriginalsprogEngelsk
TitelEnvironmental Policy : Legal and Economic Instruments
RedaktørerLars Rydèn
Antal sider14
Vol/bind1
Udgivelses stedUppsala
ForlagBaltic University Press
Publikationsdato2007
Sider39-53
ISBN (Trykt)91-975526-0-7, 91-975526-0-8
StatusUdgivet - 2007
NavnEnvironmental Management
Vol/bind1

Emneord

  • Udviklngen i EU's Miljøpolitik

Citer dette

Klemmensen, B. (2007). Development of EU Environmental Regulation. I L. Rydèn (red.), Environmental Policy: Legal and Economic Instruments (Bind 1, s. 39-53). Uppsala: Baltic University Press. Environmental Management, Bind. 1
Klemmensen, Børge. / Development of EU Environmental Regulation. Environmental Policy: Legal and Economic Instruments. red. / Lars Rydèn. Bind 1 Uppsala : Baltic University Press, 2007. s. 39-53 (Environmental Management, Bind 1).
@inbook{d7498360f0bc11dda540000ea68e967b,
title = "Development of EU Environmental Regulation",
abstract = "En tematiseret gennemgang af udviklingstrinene i EU's milj{\o}politik fra de allerf{\o}rste skirdt i 1970-72, der m{\aa}tte basere sig p{\aa} EU-traktatens generalklausul i Artikel 235, over declarationen p{\aa} EU-topm{\o}det i Paris i 1972, der k{\ae}dede {\o}konomisk udvikling sammen med et krav om hensyntagen til milj{\o}et 'for at sikre bedre livskvalitet. Persoektivet var begr{\ae}nset her. I 1973 kom det f{\o}rste Milj{\o}handlingsprogram, der siden er blevet afl{\o}st af efterf{\o}lgende, s{\aa} vi nu har det 6. Milj{\o}handlingsprogram. Udviklingen af det Indre Marked satte afg{\o}rende gang i udviklingen i Milj{\o}reguleringen, men underordnede samtidig i vidt omfang milj{\o}hensynene under hensynet til det 'f{\ae}lles', harmoniserede marked for varer. Det 5. handlingsprogram satte b{\ae}redygtighed frem for f{\o}rste gang, og det er understreget i det 6. program og senere understreget af Lissabon erkl{\ae}ringen om strategien for b{\ae}redygtig udvikling. Endelig er klimaproblematikken kommet til at fylde meget - noget, der behandles mere indg{\aa}ende i kapitel 11.",
keywords = "Udviklngen i EU's Milj{\o}politik, Development in EU Environmental Policy",
author = "B{\o}rge Klemmensen",
year = "2007",
language = "English",
isbn = "91-975526-0-7",
volume = "1",
pages = "39--53",
editor = "Lars Ryd{\`e}n",
booktitle = "Environmental Policy",
publisher = "Baltic University Press",

}

Klemmensen, B 2007, Development of EU Environmental Regulation. i L Rydèn (red.), Environmental Policy: Legal and Economic Instruments. bind 1, Baltic University Press, Uppsala, Environmental Management, bind 1, s. 39-53.

Development of EU Environmental Regulation. / Klemmensen, Børge.

Environmental Policy: Legal and Economic Instruments. red. / Lars Rydèn. Bind 1 Uppsala : Baltic University Press, 2007. s. 39-53 (Environmental Management, Bind 1).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiUndervisning

TY - CHAP

T1 - Development of EU Environmental Regulation

AU - Klemmensen, Børge

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - En tematiseret gennemgang af udviklingstrinene i EU's miljøpolitik fra de allerførste skirdt i 1970-72, der måtte basere sig på EU-traktatens generalklausul i Artikel 235, over declarationen på EU-topmødet i Paris i 1972, der kædede økonomisk udvikling sammen med et krav om hensyntagen til miljøet 'for at sikre bedre livskvalitet. Persoektivet var begrænset her. I 1973 kom det første Miljøhandlingsprogram, der siden er blevet afløst af efterfølgende, så vi nu har det 6. Miljøhandlingsprogram. Udviklingen af det Indre Marked satte afgørende gang i udviklingen i Miljøreguleringen, men underordnede samtidig i vidt omfang miljøhensynene under hensynet til det 'fælles', harmoniserede marked for varer. Det 5. handlingsprogram satte bæredygtighed frem for første gang, og det er understreget i det 6. program og senere understreget af Lissabon erklæringen om strategien for bæredygtig udvikling. Endelig er klimaproblematikken kommet til at fylde meget - noget, der behandles mere indgående i kapitel 11.

AB - En tematiseret gennemgang af udviklingstrinene i EU's miljøpolitik fra de allerførste skirdt i 1970-72, der måtte basere sig på EU-traktatens generalklausul i Artikel 235, over declarationen på EU-topmødet i Paris i 1972, der kædede økonomisk udvikling sammen med et krav om hensyntagen til miljøet 'for at sikre bedre livskvalitet. Persoektivet var begrænset her. I 1973 kom det første Miljøhandlingsprogram, der siden er blevet afløst af efterfølgende, så vi nu har det 6. Miljøhandlingsprogram. Udviklingen af det Indre Marked satte afgørende gang i udviklingen i Miljøreguleringen, men underordnede samtidig i vidt omfang miljøhensynene under hensynet til det 'fælles', harmoniserede marked for varer. Det 5. handlingsprogram satte bæredygtighed frem for første gang, og det er understreget i det 6. program og senere understreget af Lissabon erklæringen om strategien for bæredygtig udvikling. Endelig er klimaproblematikken kommet til at fylde meget - noget, der behandles mere indgående i kapitel 11.

KW - Udviklngen i EU's Miljøpolitik

KW - Development in EU Environmental Policy

M3 - Book chapter

SN - 91-975526-0-7

SN - 91-975526-0-8

VL - 1

SP - 39

EP - 53

BT - Environmental Policy

A2 - Rydèn, Lars

PB - Baltic University Press

CY - Uppsala

ER -

Klemmensen B. Development of EU Environmental Regulation. I Rydèn L, red., Environmental Policy: Legal and Economic Instruments. Bind 1. Uppsala: Baltic University Press. 2007. s. 39-53. (Environmental Management, Bind 1).