Udvikling af informationskompetence i problemorienteret arbejde med brug af digitale værktøjer

 Rapport fra delprojekt under DEff-projektet:"Bibliotekerne som aktiv læringspartner - nye roller for forskningsbibliotekerne"

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportKonferencebidrag i proceedingsForskning

  Resumé

  Det overordnede mål for projektet om "Bibliotekerne som aktiv læringspartner" er at udvikle rammer for et mere integreret samarbejde mellem universiteter og forskningsbiblioteker, særligt om støtte til udvikling af studerendes informationskompetence, bl.a. med brug af it-støttede faciliteter og vejledningsformer. Visionen for projektet er, at arbejdet med at støtte de studerendes udvikling af informationskompetence ikke alene ses som en opgave for biblioteker biblioteker, men som en opgave der skal løses i et tættere integreret samarbejde mellem biblioteker og faglige uddannelsesmiljøer.

  Pilotprojektet gennemførtes i perioden efteråret 2005 og foråret 2006 og inddrog studerende for den Humanistiske Internationale Basisuddannelse (HIB) ved Roskilde Universitetscenter og fjernstuderende på afsluttende del fra IT Vest uddannelsen Master i IKT og Læring (MIL).

  OriginalsprogDansk
  TitelIkke angivet
  Antal sider26
  ForlagRoskilde Universitet
  Publikationsdato2006
  StatusUdgivet - 2006
  BegivenhedTemadag vedr. informationskompetence arr. af Programgruppen for e-læring og DEFF - København, Danmark
  Varighed: 24 okt. 200624 okt. 2006

  Konference

  KonferenceTemadag vedr. informationskompetence arr. af Programgruppen for e-læring og DEFF
  LandDanmark
  ByKøbenhavn
  Periode24/10/200624/10/2006

  Emneord

  • Informationskompetence
  • problemorienteret projektarbejde
  • projektarbejde
  • projektpædagogik
  • digitale værktøjer
  • samarbejde biblioteker - uddannelser

  Citer dette

  @inproceedings{530d57d0cbc911db859f000ea68e967b,
  title = "Udvikling af informationskompetence i problemorienteret arbejde med brug af digitale v{\ae}rkt{\o}jer:  Rapport fra delprojekt under DEff-projektet:{"}Bibliotekerne som aktiv l{\ae}ringspartner - nye roller for forskningsbibliotekerne{"}",
  abstract = "Det overordnede m{\aa}l for projektet om {"}Bibliotekerne som aktiv l{\ae}ringspartner{"} er at udvikle rammer for et mere integreret samarbejde mellem universiteter og forskningsbiblioteker, s{\ae}rligt om st{\o}tte til udvikling af studerendes informationskompetence, bl.a. med brug af it-st{\o}ttede faciliteter og vejledningsformer. Visionen for projektet er, at arbejdet med at st{\o}tte de studerendes udvikling af informationskompetence ikke alene ses som en opgave for biblioteker biblioteker, men som en opgave der skal l{\o}ses i et t{\ae}ttere integreret samarbejde mellem biblioteker og faglige uddannelsesmilj{\o}er. Pilotprojektet gennemf{\o}rtes i perioden efter{\aa}ret 2005 og for{\aa}ret 2006 og inddrog studerende for den Humanistiske Internationale Basisuddannelse (HIB) ved Roskilde Universitetscenter og fjernstuderende p{\aa} afsluttende del fra IT Vest uddannelsen Master i IKT og L{\ae}ring (MIL).",
  keywords = "Informationskompetence, problemorienteret projektarbejde, projektarbejde, projektp{\ae}dagogik, digitale v{\ae}rkt{\o}jer, samarbejde biblioteker - uddannelser",
  author = "Nielsen, {J{\o}rgen Lerche} and {Birch Andreasen}, Lars and Lars J{\o}rgensen",
  year = "2006",
  language = "Dansk",
  booktitle = "Ikke angivet",
  publisher = "Roskilde Universitet",

  }

  Nielsen, JL, Birch Andreasen, L & Jørgensen, L 2006, Udvikling af informationskompetence i problemorienteret arbejde med brug af digitale værktøjer:  Rapport fra delprojekt under DEff-projektet:"Bibliotekerne som aktiv læringspartner - nye roller for forskningsbibliotekerne". i Ikke angivet. Roskilde Universitet, Temadag vedr. informationskompetence arr. af Programgruppen for e-læring og DEFF, København, Danmark, 24/10/2006.

  TY - GEN

  T1 - Udvikling af informationskompetence i problemorienteret arbejde med brug af digitale værktøjer

  T2 -  Rapport fra delprojekt under DEff-projektet:"Bibliotekerne som aktiv læringspartner - nye roller for forskningsbibliotekerne"

  AU - Nielsen, Jørgen Lerche

  AU - Birch Andreasen, Lars

  AU - Jørgensen, Lars

  PY - 2006

  Y1 - 2006

  N2 - Det overordnede mål for projektet om "Bibliotekerne som aktiv læringspartner" er at udvikle rammer for et mere integreret samarbejde mellem universiteter og forskningsbiblioteker, særligt om støtte til udvikling af studerendes informationskompetence, bl.a. med brug af it-støttede faciliteter og vejledningsformer. Visionen for projektet er, at arbejdet med at støtte de studerendes udvikling af informationskompetence ikke alene ses som en opgave for biblioteker biblioteker, men som en opgave der skal løses i et tættere integreret samarbejde mellem biblioteker og faglige uddannelsesmiljøer. Pilotprojektet gennemførtes i perioden efteråret 2005 og foråret 2006 og inddrog studerende for den Humanistiske Internationale Basisuddannelse (HIB) ved Roskilde Universitetscenter og fjernstuderende på afsluttende del fra IT Vest uddannelsen Master i IKT og Læring (MIL).

  AB - Det overordnede mål for projektet om "Bibliotekerne som aktiv læringspartner" er at udvikle rammer for et mere integreret samarbejde mellem universiteter og forskningsbiblioteker, særligt om støtte til udvikling af studerendes informationskompetence, bl.a. med brug af it-støttede faciliteter og vejledningsformer. Visionen for projektet er, at arbejdet med at støtte de studerendes udvikling af informationskompetence ikke alene ses som en opgave for biblioteker biblioteker, men som en opgave der skal løses i et tættere integreret samarbejde mellem biblioteker og faglige uddannelsesmiljøer. Pilotprojektet gennemførtes i perioden efteråret 2005 og foråret 2006 og inddrog studerende for den Humanistiske Internationale Basisuddannelse (HIB) ved Roskilde Universitetscenter og fjernstuderende på afsluttende del fra IT Vest uddannelsen Master i IKT og Læring (MIL).

  KW - Informationskompetence

  KW - problemorienteret projektarbejde

  KW - projektarbejde

  KW - projektpædagogik

  KW - digitale værktøjer

  KW - samarbejde biblioteker - uddannelser

  M3 - Konferencebidrag i proceedings

  BT - Ikke angivet

  PB - Roskilde Universitet

  ER -