Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportKonferencebidrag i proceedingsForskning

Resumé

TitelIkke angivet
    ForlagRoskilde Universitet
    Publikationsdato2006
    StatusUdgivet - 2006
    BegivenhedTemadag vedr. informationskompetence arr. af Programgruppen for e-læring og DEFF - København, Danmark
    Varighed: 24 okt. 200624 okt. 2006

Konference

KonferenceTemadag vedr. informationskompetence arr. af Programgruppen for e-læring og DEFF
    LandDanmark
    ByKøbenhavn
    Periode24/10/200624/10/2006

• Informationskompetence
    • problemorienteret projektarbejde
    • projektarbejde
    • projektpædagogik
    • digitale værktøjer
    • samarbejde biblioteker - uddannelser

@inproceedings{530d57d0cbc911db859f000ea68e967b,
    title = "Udvikling af informationskompetence i problemorienteret arbejde med brug af digitale v{\ae}rkt{\o}jer:  Rapport fra delprojekt under DEff-projektet:{"}Bibliotekerne som aktiv l{\ae}ringspartner - nye roller for forskningsbibliotekerne{"}",
    abstract = "Det overordnede m{\aa}l for projektet om {"}Bibliotekerne som aktiv l{\ae}ringspartner{"} er at udvikle rammer for et mere integreret samarbejde mellem universiteter og forskningsbiblioteker, s{\ae}rligt om st{\o}tte til udvikling af studerendes informationskompetence, bl.a. med brug af it-st{\o}ttede faciliteter og vejledningsformer. Visionen for projektet er, at arbejdet med at st{\o}tte de studerendes udvikling af informationskompetence ikke alene ses som en opgave for biblioteker biblioteker, men som en opgave der skal l{\o}ses i et t{\ae}ttere integreret samarbejde mellem biblioteker og faglige uddannelsesmilj{\o}er. Pilotprojektet gennemf{\o}rtes i perioden efter{\aa}ret 2005 og for{\aa}ret 2006 og inddrog studerende for den Humanistiske Internationale Basisuddannelse (HIB) ved Roskilde Universitetscenter og fjernstuderende p{\aa} afsluttende del fra IT Vest uddannelsen Master i IKT og L{\ae}ring (MIL).",
    keywords = "Informationskompetence, problemorienteret projektarbejde, projektarbejde, projektp{\ae}dagogik, digitale v{\ae}rkt{\o}jer, samarbejde biblioteker - uddannelser",
    author = "Nielsen, {J{\o}rgen Lerche} and {Birch Andreasen}, Lars and Lars J{\o}rgensen",
    year = "2006",
    booktitle = "Ikke angivet",
    publisher = "Roskilde Universitet",

Nielsen, JL, Birch Andreasen, L & Jørgensen, L 2006, Udvikling af informationskompetence i problemorienteret arbejde med brug af digitale værktøjer:  Rapport fra delprojekt under DEff-projektet:"Bibliotekerne som aktiv læringspartner - nye roller for forskningsbibliotekerne". i Ikke angivet. Roskilde Universitet, Temadag vedr. informationskompetence arr. af Programgruppen for e-læring og DEFF, København, Danmark, 24/10/2006.

TY - GEN

T1 - Udvikling af informationskompetence i problemorienteret arbejde med brug af digitale værktøjer

T2 -  Rapport fra delprojekt under DEff-projektet:"Bibliotekerne som aktiv læringspartner - nye roller for forskningsbibliotekerne"

AU - Nielsen, Jørgen Lerche

AU - Birch Andreasen, Lars

AU - Jørgensen, Lars

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Det overordnede mål for projektet om "Bibliotekerne som aktiv læringspartner" er at udvikle rammer for et mere integreret samarbejde mellem universiteter og forskningsbiblioteker, særligt om støtte til udvikling af studerendes informationskompetence, bl.a. med brug af it-støttede faciliteter og vejledningsformer. Visionen for projektet er, at arbejdet med at støtte de studerendes udvikling af informationskompetence ikke alene ses som en opgave for biblioteker biblioteker, men som en opgave der skal løses i et tættere integreret samarbejde mellem biblioteker og faglige uddannelsesmiljøer. Pilotprojektet gennemførtes i perioden efteråret 2005 og foråret 2006 og inddrog studerende for den Humanistiske Internationale Basisuddannelse (HIB) ved Roskilde Universitetscenter og fjernstuderende på afsluttende del fra IT Vest uddannelsen Master i IKT og Læring (MIL).

AB - Det overordnede mål for projektet om "Bibliotekerne som aktiv læringspartner" er at udvikle rammer for et mere integreret samarbejde mellem universiteter og forskningsbiblioteker, særligt om støtte til udvikling af studerendes informationskompetence, bl.a. med brug af it-støttede faciliteter og vejledningsformer. Visionen for projektet er, at arbejdet med at støtte de studerendes udvikling af informationskompetence ikke alene ses som en opgave for biblioteker biblioteker, men som en opgave der skal løses i et tættere integreret samarbejde mellem biblioteker og faglige uddannelsesmiljøer. Pilotprojektet gennemførtes i perioden efteråret 2005 og foråret 2006 og inddrog studerende for den Humanistiske Internationale Basisuddannelse (HIB) ved Roskilde Universitetscenter og fjernstuderende på afsluttende del fra IT Vest uddannelsen Master i IKT og Læring (MIL).

KW - Informationskompetence

KW - problemorienteret projektarbejde