Udforskning af journalistiske moralnormer

Når idealer konfronteres med praksis

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

• Textanalyse
    • Alf Ross
    • Allan Janik

Mogensen, K. (2010). Udforskning af journalistiske moralnormer: Når idealer konfronteres med praksis. I T. Bjørner (red.), Den oplevede virkelighed: 11 eksempler på kvalitativ metode i praksis (1 udg., s. 199-218). Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. FISK-serien, Nr. 7
    Mogensen, Kirsten. / Udforskning af journalistiske moralnormer : Når idealer konfronteres med praksis. Den oplevede virkelighed: 11 eksempler på kvalitativ metode i praksis. red. / Thomas Bjørner. 1. udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2010. s. 199-218 (FISK-serien; Nr. 7).
    @inbook{f0631730ff6111deb919000ea68e967b,
    title = "Udforskning af journalistiske moralnormer: N{\aa}r idealer konfronteres med praksis",
    abstract = "Kirsten Mogensen beskriver professionelle journalistiske normer. Med udgangspunkt i amerikansk tv's d{\ae}kning af begivenhederne 11. september kombinerer Kirsten Mogensen kvalitative interviews og tekstanalyse for p{\aa} den m{\aa}de at beskrive professionelle journalistiske normer. Metoden er en kombination af halvstrukturerede, udforskende interviews med b{\aa}de kvantitative og kvalitative analyser af den faktiske d{\ae}kning, og er prim{\ae}rt udledt af Alf Ross' essay om normer og direktiver.",
    keywords = "11. september 2001, journalistik, tv-d{\ae}kning, Interviews, Textanalyse, Alf Ross, Allan Janik, Interviews",
    author = "Kirsten Mogensen",
    year = "2010",
    isbn = "978-87-7307-990-4",
    pages = "199--218",
    editor = "Thomas Bj{\o}rner",
    booktitle = "Den oplevede virkelighed",
    publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
    edition = "1",

Mogensen, K 2010, Udforskning af journalistiske moralnormer: Når idealer konfronteres med praksis. i T Bjørner (red.), Den oplevede virkelighed: 11 eksempler på kvalitativ metode i praksis. 1 udg, Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, FISK-serien, nr. 7, s. 199-218.

Udforskning af journalistiske moralnormer : Når idealer konfronteres med praksis. / Mogensen, Kirsten.

TY - CHAP

T1 - Udforskning af journalistiske moralnormer

T2 - Når idealer konfronteres med praksis

AU - Mogensen, Kirsten

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Kirsten Mogensen beskriver professionelle journalistiske normer. Med udgangspunkt i amerikansk tv's dækning af begivenhederne 11. september kombinerer Kirsten Mogensen kvalitative interviews og tekstanalyse for på den måde at beskrive professionelle journalistiske normer. Metoden er en kombination af halvstrukturerede, udforskende interviews med både kvantitative og kvalitative analyser af den faktiske dækning, og er primært udledt af Alf Ross' essay om normer og direktiver.

AB - Kirsten Mogensen beskriver professionelle journalistiske normer. Med udgangspunkt i amerikansk tv's dækning af begivenhederne 11. september kombinerer Kirsten Mogensen kvalitative interviews og tekstanalyse for på den måde at beskrive professionelle journalistiske normer. Metoden er en kombination af halvstrukturerede, udforskende interviews med både kvantitative og kvalitative analyser af den faktiske dækning, og er primært udledt af Alf Ross' essay om normer og direktiver.

KW - 11. september 2001

KW - journalistik

KW - tv-dækning

KW - Interviews

KW - Textanalyse

KW - Alf Ross

KW - Allan Janik

KW - Interviews

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7307-990-4

SP - 199

EP - 218

BT - Den oplevede virkelighed

A2 - Bjørner, Thomas

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

Mogensen K. Udforskning af journalistiske moralnormer: Når idealer konfronteres med praksis. I Bjørner T, red., Den oplevede virkelighed: 11 eksempler på kvalitativ metode i praksis. 1 udg. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. 2010. s. 199-218. (FISK-serien; Nr. 7).