Uden for hovedstrømmen: Alternative strømninger i økonomisk teori

Anders Chr. Hansen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Resumé

Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagRoskilde Universitetsforlag
ISBN (Trykt)87-7867-349-6, 978-87-7867-349-7
StatusUdgivet - 2007

• post-keynesiansk økonomi
  • institutionel økonomi
  • transaktionsomkostningsteori
  • principal-agent modeller
  • konventionsøkonomi
  • økologisk økonomi

Hansen, A. C. (2007). Uden for hovedstrømmen: Alternative strømninger i økonomisk teori. Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag.
Hansen, Anders Chr. / Uden for hovedstrømmen : Alternative strømninger i økonomisk teori. Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2007. 265 s.
@book{01beae70d95a11dca369000ea68e967b,
title = "Uden for hovedstr{\o}mmen: Alternative str{\o}mninger i {\o}konomisk teori",
abstract = "Med Uden for Hovedstr{\o}mmen introducerer otte {\o}konomer fra Roskilde Universitetscenter til en r{\ae}kke {\o}konomiske str{\o}mninger, som befinder sig uden for den litteratur, der har v{\ae}ret med til at forme det {\o}konomiske fag som en videnskabelig disciplin. De pr{\ae}senterede teorier s{\aa}vel kritiserer som supplerer mainstream-{\o}konomiens vanet{\ae}nkning, som is{\ae}r sigter p{\aa} udviklingen af let gennemskuelige standardmodeller – ofte i et omfang, hvor disse modeller indsn{\ae}vrer spektret af virkelighedens {\o}konomiske problemer. De {\o}konomiske teorier Uden for Hovedstr{\o}mmen giver s{\aa}ledes en bedre og mere nuanceret forst{\aa}else af de virkelighedens {\o}konomiske forhold.   Bogen omhandler bl.a. den post-keynesianske str{\o}mning, de institutionelle {\o}konomiske str{\o}mninger – og herunder is{\ae}r transaktionsomkostningsteori og principal-agent modeller – og to nyere str{\o}mninger, konventions{\o}konomi og {\o}kologisk {\o}konomi. Nogle af bidragene diskuterer ogs{\aa} samspillet imellem biologi og {\o}konomi og samspillet – eller kampen – imellem ideologi og viden i {\o}konomiens hovedstr{\o}m.",
keywords = "post-keynesiansk {\o}konomi, institutionel {\o}konomi, transaktionsomkostningsteori, principal-agent modeller, konventions{\o}konomi, {\o}kologisk {\o}konomi",
author = "Hansen, {Anders Chr.}",
year = "2007",
isbn = "87-7867-349-6",
publisher = "Roskilde Universitetsforlag",

Hansen, AC 2007, Uden for hovedstrømmen: Alternative strømninger i økonomisk teori. Roskilde Universitetsforlag, Frederiksberg.

Uden for hovedstrømmen : Alternative strømninger i økonomisk teori. / Hansen, Anders Chr.

Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2007. 265 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

TY - BOOK

T1 - Uden for hovedstrømmen

T2 - Alternative strømninger i økonomisk teori

AU - Hansen, Anders Chr.

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Med Uden for Hovedstrømmen introducerer otte økonomer fra Roskilde Universitetscenter til en række økonomiske strømninger, som befinder sig uden for den litteratur, der har været med til at forme det økonomiske fag som en videnskabelig disciplin. De præsenterede teorier såvel kritiserer som supplerer mainstream-økonomiens vanetænkning, som især sigter på udviklingen af let gennemskuelige standardmodeller – ofte i et omfang, hvor disse modeller indsnævrer spektret af virkelighedens økonomiske problemer. De økonomiske teorier Uden for Hovedstrømmen giver således en bedre og mere nuanceret forståelse af de virkelighedens økonomiske forhold.   Bogen omhandler bl.a. den post-keynesianske strømning, de institutionelle økonomiske strømninger – og herunder især transaktionsomkostningsteori og principal-agent modeller – og to nyere strømninger, konventionsøkonomi og økologisk økonomi. Nogle af bidragene diskuterer også samspillet imellem biologi og økonomi og samspillet – eller kampen – imellem ideologi og viden i økonomiens hovedstrøm.

AB - Med Uden for Hovedstrømmen introducerer otte økonomer fra Roskilde Universitetscenter til en række økonomiske strømninger, som befinder sig uden for den litteratur, der har været med til at forme det økonomiske fag som en videnskabelig disciplin. De præsenterede teorier såvel kritiserer som supplerer mainstream-økonomiens vanetænkning, som især sigter på udviklingen af let gennemskuelige standardmodeller – ofte i et omfang, hvor disse modeller indsnævrer spektret af virkelighedens økonomiske problemer. De økonomiske teorier Uden for Hovedstrømmen giver således en bedre og mere nuanceret forståelse af de virkelighedens økonomiske forhold.   Bogen omhandler bl.a. den post-keynesianske strømning, de institutionelle økonomiske strømninger – og herunder især transaktionsomkostningsteori og principal-agent modeller – og to nyere strømninger, konventionsøkonomi og økologisk økonomi. Nogle af bidragene diskuterer også samspillet imellem biologi og økonomi og samspillet – eller kampen – imellem ideologi og viden i økonomiens hovedstrøm.

KW - post-keynesiansk økonomi

KW - institutionel økonomi

KW - transaktionsomkostningsteori

KW - principal-agent modeller

KW - konventionsøkonomi

KW - økologisk økonomi

M3 - Bog

SN - 87-7867-349-6

SN - 978-87-7867-349-7

BT - Uden for hovedstrømmen

PB - Roskilde Universitetsforlag

CY - Frederiksberg

Hansen AC. Uden for hovedstrømmen: Alternative strømninger i økonomisk teori. Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag, 2007. 265 s.