Uden for hovedstrømmen: Alternative strømninger i økonomisk teori

Anders Chr. Hansen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Abstract

Med Uden for Hovedstrømmen introducerer otte økonomer fra Roskilde Universitetscenter til en række økonomiske strømninger, som befinder sig uden for den litteratur, der har været med til at forme det økonomiske fag som en videnskabelig disciplin.

De præsenterede teorier såvel kritiserer som supplerer mainstream-økonomiens vanetænkning, som især sigter på udviklingen af let gennemskuelige standardmodeller – ofte i et omfang, hvor disse modeller indsnævrer spektret af virkelighedens økonomiske problemer. De økonomiske teorier Uden for Hovedstrømmen giver således en bedre og mere nuanceret forståelse af de virkelighedens økonomiske forhold.  

Bogen omhandler bl.a. den post-keynesianske strømning, de institutionelle økonomiske strømninger – og herunder især transaktionsomkostningsteori og principal-agent modeller – og to nyere strømninger, konventionsøkonomi og økologisk økonomi. Nogle af bidragene diskuterer også samspillet imellem biologi og økonomi og samspillet – eller kampen – imellem ideologi og viden i økonomiens hovedstrøm.

OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedFrederiksberg
ForlagRoskilde Universitetsforlag
Antal sider265
ISBN (Trykt)87-7867-349-6, 978-87-7867-349-7
StatusUdgivet - 2007

Emneord

  • post-keynesiansk økonomi
  • institutionel økonomi
  • transaktionsomkostningsteori
  • principal-agent modeller
  • konventionsøkonomi
  • økologisk økonomi

Citer dette