Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Abstract

Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis beskriver de centrale udfordringer i samarbejdet på tværs af professioner, fag og sektorer i det danske sundhedsvæsen. Dette samarbejde er afgørende for at sikre gode og sammenhængende patientforløb, men der findes ingen lette veje til målet.

Bogen formidler ny viden om de faglige og institutionelle dynamikker, der er på spil, og den klæder nuværende og kommende sundhedsprofessionelle på til at blive kompetente tværprofessionelle praktikere. I en række analyser af illustrative praksiseksempler viser bogen, at nøglen til det velfungerende samarbejde ikke kun findes hos de enkelte sundhedsprofessionelle. Tværtimod er det vigtigt med en skærpet forståelse for de organisatoriske vilkår, som præger samarbejdet i stort og småt.

Med dette fokus adskiller bogen sig fra den øvrige faglitteratur på området. Det er en vigtig pointe i bogen, at der er mere læring at hente i studere problemerne og konflikterne, fremfor primært at fremstille best cases, som bliver idealiserede billeder af en praksis, der i virkeligheden ligger et stykke fra den, der tales om i sundhedspolitiske skåltaler.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagMunksgaard
Antal sider257
ISBN (Trykt)978-87-628-1538-4
ISBN (Elektronisk)9788762817265
StatusUdgivet - 18 aug. 2016
NavnSundhed, Menneske, Samfund
Vol/bind1

Emneord

  • Tværprofessionelt samarbejde
  • sundhedsprofessioner
  • sundhedsvæsen
  • tværfagligt samarbejde
  • tværsektorielt samarbejde

Citer dette