Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagMunksgaard
ISBN (Trykt)978-87-628-1538-4
ISBN (Elektronisk)9788762817265
StatusUdgivet - 18 aug. 2016
NavnSundhed, Menneske, Samfund
Vol/bind1

• Tværprofessionelt samarbejde
  • sundhedsprofessioner
  • sundhedsvæsen
  • tværfagligt samarbejde
  • tværsektorielt samarbejde

Lehn-Christiansen, S. (2016). Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis. København: Munksgaard . Sundhed, Menneske, Samfund, Bind. 1
Lehn-Christiansen, Sine. / Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis. København : Munksgaard , 2016. 257 s. (Sundhed, Menneske, Samfund, Bind 1).
@book{9ed082217de1477da6d34830b5100092,
title = "Tv{\ae}rprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis",
abstract = "Tv{\ae}rprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis beskriver de centrale udfordringer i samarbejdet p{\aa} tv{\ae}rs af professioner, fag og sektorer i det danske sundhedsv{\ae}sen. Dette samarbejde er afg{\o}rende for at sikre gode og sammenh{\ae}ngende patientforl{\o}b, men der findes ingen lette veje til m{\aa}let.Bogen formidler ny viden om de faglige og institutionelle dynamikker, der er p{\aa} spil, og den kl{\ae}der nuv{\ae}rende og kommende sundhedsprofessionelle p{\aa} til at blive kompetente tv{\ae}rprofessionelle praktikere. I en r{\ae}kke analyser af illustrative praksiseksempler viser bogen, at n{\o}glen til det velfungerende samarbejde ikke kun findes hos de enkelte sundhedsprofessionelle. Tv{\ae}rtimod er det vigtigt med en sk{\ae}rpet forst{\aa}else for de organisatoriske vilk{\aa}r, som pr{\ae}ger samarbejdet i stort og sm{\aa}t.Med dette fokus adskiller bogen sig fra den {\o}vrige faglitteratur p{\aa} omr{\aa}det. Det er en vigtig pointe i bogen, at der er mere l{\ae}ring at hente i studere problemerne og konflikterne, fremfor prim{\ae}rt at fremstille best cases, som bliver idealiserede billeder af en praksis, der i virkeligheden ligger et stykke fra den, der tales om i sundhedspolitiske sk{\aa}ltaler.",
keywords = "Tv{\ae}rprofessionelt samarbejde, sundhedsprofessioner, sundhedsv{\ae}sen, tv{\ae}rfagligt samarbejde, tv{\ae}rsektorielt samarbejde",
author = "Sine Lehn-Christiansen",
year = "2016",
month = "8",
day = "18",
isbn = "978-87-628-1538-4",
publisher = "Munksgaard",

Lehn-Christiansen, S 2016, Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis. Sundhed, Menneske, Samfund, bind 1, Munksgaard , København.

Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis. / Lehn-Christiansen, Sine.

København : Munksgaard , 2016. 257 s. (Sundhed, Menneske, Samfund, Bind 1).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis

AU - Lehn-Christiansen, Sine

PY - 2016/8/18

Y1 - 2016/8/18

N2 - Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis beskriver de centrale udfordringer i samarbejdet på tværs af professioner, fag og sektorer i det danske sundhedsvæsen. Dette samarbejde er afgørende for at sikre gode og sammenhængende patientforløb, men der findes ingen lette veje til målet.Bogen formidler ny viden om de faglige og institutionelle dynamikker, der er på spil, og den klæder nuværende og kommende sundhedsprofessionelle på til at blive kompetente tværprofessionelle praktikere. I en række analyser af illustrative praksiseksempler viser bogen, at nøglen til det velfungerende samarbejde ikke kun findes hos de enkelte sundhedsprofessionelle. Tværtimod er det vigtigt med en skærpet forståelse for de organisatoriske vilkår, som præger samarbejdet i stort og småt.Med dette fokus adskiller bogen sig fra den øvrige faglitteratur på området. Det er en vigtig pointe i bogen, at der er mere læring at hente i studere problemerne og konflikterne, fremfor primært at fremstille best cases, som bliver idealiserede billeder af en praksis, der i virkeligheden ligger et stykke fra den, der tales om i sundhedspolitiske skåltaler.

AB - Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis beskriver de centrale udfordringer i samarbejdet på tværs af professioner, fag og sektorer i det danske sundhedsvæsen. Dette samarbejde er afgørende for at sikre gode og sammenhængende patientforløb, men der findes ingen lette veje til målet.Bogen formidler ny viden om de faglige og institutionelle dynamikker, der er på spil, og den klæder nuværende og kommende sundhedsprofessionelle på til at blive kompetente tværprofessionelle praktikere. I en række analyser af illustrative praksiseksempler viser bogen, at nøglen til det velfungerende samarbejde ikke kun findes hos de enkelte sundhedsprofessionelle. Tværtimod er det vigtigt med en skærpet forståelse for de organisatoriske vilkår, som præger samarbejdet i stort og småt.Med dette fokus adskiller bogen sig fra den øvrige faglitteratur på området. Det er en vigtig pointe i bogen, at der er mere læring at hente i studere problemerne og konflikterne, fremfor primært at fremstille best cases, som bliver idealiserede billeder af en praksis, der i virkeligheden ligger et stykke fra den, der tales om i sundhedspolitiske skåltaler.

KW - Tværprofessionelt samarbejde

KW - sundhedsprofessioner

KW - sundhedsvæsen

KW - tværfagligt samarbejde

KW - tværsektorielt samarbejde

UR - http://munksgaard.dk/Sygepleje/Tv%C3%A6rprofessionelt-samarbejde-i-sundhedsfaglig-praksis/9788762815384

M3 - Bog

SN - 978-87-628-1538-4

BT - Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis

PB - Munksgaard

CY - København

Lehn-Christiansen S. Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis. København: Munksgaard , 2016. 257 s. (Sundhed, Menneske, Samfund, Bind 1).